Öne Çıkanlar abd terör örgütü terörist açıklama akademisyen

Whatsapp 48 saat süreyle yasaklandı!

Brezilya'da yerel bir mahkemenin aldığı karar neticesinde Whatsapp iki gün süresince yasaklanmış durumda. Sebep ise Sao Paulo kentindeki mahkemenin soruşturma kapsamında işbirliği talebini Whatsapp'ın reddetmesi.

Kararı telekom şirketlerine bildiren mahkeme, cezanın bugün başlayacağını duyurdu. Sosyal medyada büyük tepki çeken karar, milyonlarca kullanıcıyı etkileyecek zira Brezilya WhatsApp'ın en çok kullanıldığı ülkelerden biri.

İnternet kullanıcılarının yüzde 93'ünün en az bir defa kullandığı WhatsApp'ın 2 günlük yasağının rakip uygulamaların kullanımını artıracağına ise kesin gözüyle bakılıyor. Daha öncede Brezilya'da ceza alan WhatsApp, 28 Şubat 2015'te pornografik materyallere ev sahipliği yaptığı gerekçesiyle ülke genelinde yasaklanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.