Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

2030'da ekonomisi en güçlü ülkeler

Gelişmekte olan ülkeler, 2030 yılına gelindiğinde dünya ekonomisinin üst sıralarında yerini alacak.

ABD VE ÇİN'E RAKİP

Araştırma şirketi PricewaterhouseCoopers (PwC) raporuna göre, Hindistan ve Brezilya gibi gelişmekte olan dünya ekonomileri, ABD ve Çin’in ekonomik gücüyle rekabet edebilecek güçte olacak.

2030'da ekonomisi en güçlü ülkeler

PwC’nin hazırladığı listede, ülkeler satın alma gücü paritesi temel alınarak bulunan gayrisafi yurtiçi hasılasına (GSYH) göre sıralanıyor.

ALMANYA 2 SIRA GERİLEYECEK

Buna göre, Çin’in 2016 listesindeki liderliği 2030 yılında da devam ederken, Almanya listede 2 sıra birden gerileyerek yedinci sıraya düşüyor.

2030'da ekonomisi en güçlü ülkeler

2016’da listede ilk 10’da yer alan İngiltere ve Fransa’nın da 2030 yılı tahminlerinde gerilediği görülüyor. PwC raporunda en büyük çıkışlardan birini ise 3 sıra birden yükselen Endonezya ve ilk 10’a giren Meksika kaydediyor.

DENGELERDE DEĞİŞİM 1980’LERDE BAŞLADI

Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre; raporda Türkiye’nin rekabetçi ortamda gelişimini sürdürerek 13 yıl içinde 1 trilyon $ artışla satın alma gücü paritesine göre dünyanın en büyük 12’nci ekonomisi olacağı öngörülüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.