Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid Yasemin Öney Cankurtaran

3. Dünya Savaşı o ülkede mi yaşanacak?
 BBC'nin 'Üçüncü Dünya Savaşı: Savaş Odasının İçinde' adı verilen programının tanıtımında, "Ukrayna krizi ve Rusya'nın Suriye'deki müdahalesi ardından, dünya, süper güçlerin birbiriyle çatışmasına Soğuk Savaş yıllarından beri olmadığı kadar yakın" ifadelerine yer veriliyor.

İngiliz basınına yansıyan haberlere göre ise, BBC'de yayımlanacak televizyon programına davet edilen İngiliz stratejist ve diplomatlar bir 'savaş oyunu oynayacak.' Program, Rusya'nın Letonya'yı işgal ettiği senaryosu üzerinden ilerleyecek. Senaryoya göre, 'işgal' üzerine NATO harekete geçecek ve ABD nükleer silaha başvuracak.

TÜRÜNÜN İLK ÖRNEĞİ DEĞİL

Diğer taraftan BBC'nin 'savaş oyunu', türünün ilk örneği değil. Zira Norveç'te de geçen yıl Rusya'nın Norveç'i işgal ettiği senaryosu üzerinden ilerleyen'Okkupert' adlı bir dizi gösterilmeye başlamıştı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.