Öne Çıkanlar suriye türkiye terör örgütü edip yüksel hapis cezası fransa

33 bina toprak altında kaldı: 91 kayıp

Çin'in güneyindeki Shenzhen bölgesinde dün aşırı yağış nedeniyle toprak kayması meydana geldi. 33 binanın çökmesinin ardından kaybolan 91 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Yetkililer, bölgeden 900 kişinin tahliye edildiğini ifade ederek, hafif şekilde yaralanan 7 kişinin kurtarıldığını söyledi. Shenzhen Acil Yönetimi tarafından yapılan açıklamada ise, toprağın 380 bin metrekarelik bir alanı kapladığı bildirildi.

Çin medyasında yer alan haberlerde ise, toprak kayması nedeniyle doğalgaz boru hattında patlama meydana geldiği ve işçilerin hasarı onardığı ifade edildi. Çin'in Arazi ve Topraklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ilk incelemelerin toprak kaymasının toprak, çimento ve diğer inşaat atıklarının yığılmasıyla meydana geldiğini gözler önüne serdiği bildirildi. Açıklamada, "Yığınların oldukça büyük ve eğimin dik olması nedeniyle dengesini kaybetti ve yıkıldı" dedi. 

Anahtar Kelimeler:
ÇinToprak Kayması
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.