Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

AB'den Türkiye açıklaması: Endişemiz artıyor

Avrupa Birliği'nden (AB), el yapımı bombanın patlaması sonucu ölen bir MLKP'li teröristin anma etkinliğine katılarak terör propagandası yaptığı suçlamasıyla hapis cezası alan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ 'ın milletvekilliğinin düşürülmesi ve diğer Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'a da Türk milletini ve devletini aşağıladığı gerekçesiyle 5 ay hapis cezası verilmesinin endişeleri artırdığı belirtildi.

"ENDİŞEMİZ DAHA DA ARTIYOR"

AB Komisyonu Sözcülüğünden yapılan açıklamada, dün Eş Genel Başkanlar dahil 3 HDP'li milletvekili hakkında alınan tedbirlerin, TBMM'nin mayıs ayında aldığı bazı milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılması kararının ardından dile getirilen endişeleri daha da artırdığı belirtildi.

"ENDİŞELERİMİZİ DEFALARCA DİLE GETİRDİK"

AB'nin Türkiye'de hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı, temel özgürlükler ve parlamenter demokrasiyi zayıflatabilecek gelişmelere ilişkin endişelerini defalarca dile getirdiği ifade edilen açıklamada, AB'nin Avrupa Konseyi ile birlikte durumu yakından takip etmeye ve değerlendirmeye devam edeceği belirtildi.


AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samiatik69 7 yıl önce

Sehit olan askerler icin ne zaman endiselenecekler,ayi kisiler sehit cenazrsine gidiyorlarmi.