Öne Çıkanlar suriye türkiye terör örgütü edip yüksel hapis cezası fransa

AB, Kışanak için endişeleniyormuş!
AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile AB Komisyonu’nun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn tarafından yapılan ortak açıklamada, Türkiye’nin Güneydoğusunda son 15 aydır şiddetin hiç dinmediğine dikkat çekildi.

"PKK, TÜRKİYE'NİN GÜVENLİĞİNE CİDDİ BİR TEHDİT OLUŞTURUYOR"

AB’nin terörist örgütler listesinde yer alan PKK’nın Türkiye’nin güvenliğine ciddi bir tehdit oluşturduğunun farkında olunduğunun altının çizildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Aynı zamanda tüm adımların, hukukun üstünlüğüne, uygun sürece, temel özgürlüklere, bir aday ülke olarak Türkiye’nin yaptığı tüm taahhütlere tam saygı içinde atılması her zaman esastır.”

"SİYASİ BİR ÇÖZÜM TEK UYGUN SEÇENEK"

Siyasi çözüm çağrısını yineleyen AB, silahların bırakılması ve iç siyasi diyalog sürecinin öncelikli bir konu olarak başlatılması gerektiğinin altını çizdi. Bu sürece etkilenen nüfusun seçilmiş temsilcilerinin dahil edilmesi gerektiği vurgusunun yer aldığı açıklamada, "Siyasi bir çözüm tek uygun seçenek" denildi.

"ÇOK ENDİŞE VERİCİ"

Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye raportörü Hollandalı parlamenter Kati Piri de Kışanak ve Anlı’nın gözaltına alınmasının çok endişe verici olduğunu belirterek gelişmeleri yakından izleyeceklerini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sinan 7 yıl önce

Siz kendinizden endiselenin bundan sonrasi turkiyenin işi herkes yoluna

Avatar
Ünal 7 yıl önce

Sırtını terör örgütüne dayıyanlar sıkıştıgında başka yerlerinide avrupa birligine dayamış belli

Avatar
qwqw 7 yıl önce

bu şerefsiz ab üyeleinin başkabir derDiyok galiba......ulan şerefsizler bunlar TERÖRİST.....

Avatar
Kenan 7 yıl önce

Hassiktir diyorum size ab

Avatar
blackksea67 7 yıl önce

Onlar da biliyor! bu dalga hepsini yutacak ..

Avatar
Süleyman 7 yıl önce

Şerefsizler adileri koruyacağıza arkanızı koruyun, sıra size geliyor