Öne Çıkanlar eray ucuzal barbaros şansaş ittihat terakki salyangoz kremi gün zileli

'AB yerle bir olacak'
İngiltere'deki referandumda AB'den çıkma kararı alınmasının ardından Avrupalı liderlerden sert açıklamalar ardı ardına geliyor. Avusturya'dan gelen açıklamada her şeyin yerle bir olacağı söylenirken, Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz, İngiltere'nin artık 3. ülke muamelesi höreceğini söyledi.

'AVRUPA VE İNGİLTERE İÇİN ÜZÜCÜ BİR GÜN'
Deutsch Welle'de yer alan habere göre, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier İngiltere'deki referandumda sandıktan AB'den ayrılmayı isteyenlerin çıkmasını, "Avrupa ve İngiltere için üzücü bir gün" şeklinde yorumladı.
Almanya Dışişleri Bakanlığı twitter hesabından yaptığı açıklamada, Steinmeier'in açıklamalarına yer verdi. Steinmeier İngiltere'den gelen haberleri "gerçekten hayal kırıklığı" diye tanımladı.

3. ÜLKE MUAMELESİ GÖRÜR
Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz referandum sonucunun ardından İngiltere'nin AB'den ayrılma süreciyle pazarlıkların hızlı bir biçimde başlayacağını belirtti. Schulz, Alman 2. Televizyon kanalı ZDF'e verdiği demeçte, "Sonuca saygı duyuyoruz. Ancak İngiltere ayrılma yönünde karar verdi" dedi.
Schulz AB'nin İngiltere ile ciddi bir müzakere yürüteceğini söyleyerek, "Ancak İngiltere gelecekte artık 3. ülke muamelesi" görecektir dedi.
Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Alexander Graf Lambsdorff, sonuçtan İngiltere Başbakanı David Cameron'un sorumlu olduğunu söyledi.

'KARA BİR GÜN'
Avrupa Parlamentosu'ndaki Yeşiller Grubu'nun Başkanı Rheinhard Bütikhofer de İngiltere'den gelen haberleri üzüntüyle karşıladı. Bütikhofer dpa'ya yaptığı açıklamada, "23 Haziran Avrupa tarihine çok kara bir gün olarak geçecektir" dedi.

'TAMAMEN YERLE BİR OLACAK DEMEK'
Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz ORF televizyonuna yaptığı açıklamada, referandum sonucunun ardından AB içinde büyük bir değişime ihtiyaç olduğunu belirtti. Kurz, "AB'nin en büyük ülkelerinden biri Birlik'ten çıkıyorsa, o zaman her şey tamamen yerle bir olacak demektir" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.