Öne Çıkanlar abd operasyon terör örgütü haber diyarbakır

ABD çark etti! Türkiye'nin sözüne geldiler...
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Dışişleri Bakanlığında düzenlediği günlük basın toplantısında,Suriye'deki son gelişmeleri değerlendirdi...

Toner, "Şu konuda çok net olduk. YPG'nin hareketleri zarar verici ve DAEŞ'i ortadan kaldırmak için ortaya koyduğumuz ortak mücadeleyi baltalıyor" ifadesini kullandı.



Türkiye'nin bir NATO müttefiki olduğunu ve DAEŞ'e karşı yapılan operasyonlarda önemli rol oynadığını belirten Toner, YPG hakkında Türkiye'nin endişelerini bildiklerini dile getirdi.YPG'ye Türkiye ve diğer Arap muhalif güçlerle gerilimi yükseltecek hareketlerden kaçınması için çağrıda bulunduklarını belirten Toner, "Afrin'in dışarısındaki bölgeleri ele geçirdiler, Minnağ hava üssü dahil olmak üzere Azez'e yakın bölgelere saldırdılar. Onlarla konuştuğumuz zaman bu durumun DAEŞ'e karşı yapılan operasyonlara zarar verdiğini söyledik" diye konuştu.

YPG'nin Türkiye ve diğer gruplarla o bölgede gerilimi artıracak şekilde eylemler yapmasını ya da toprak hakimiyeti kazanmasını istemiyoruz diyen Mark Toner, YPG'yi Minnağ hava üssü ve Azez bölgesinde desteklemediklerini de dile getirdi.

RUSYA'NIN SURİYE'DEKİ SALDIRILARI

Rusya'nın Halep ve İdlib'de 5 sağlık kuruluşu ile 2 okula düzenlenen füze saldırıları sonucu aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 50 kişinin öldüğü olayla ilgili de konuşan Toner, bu tür saldırıların savaş suçu sayılıp sayılmayacağına ilişkin soruları cevapladı.

Toner, "Savaş suçunun ne olduğunun çok net bir tanımı var ve buradan bunu tartışmak istemiyorum. Yaptıkları tamamen vahşiceydi ve bir an önce durmaları gerek" dedi."Hastane bombalamak savaş suçu sayılmaz mı" şeklindeki soru üzerine Toner, "Bunun savaş suçu olup olmadığının hukuki bir tanımı ve süreci vardır. Henüz bunu savaş suçu olarak tanımlayacak hukuki bir çalışma yapmadık" ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN SIRTINA YÜK"


Mark Toner, "Yoğunluklu olarak rejimin yaptığı saldırılardan dolayı artan mülteci akını Türkiye'nin sırtındaki yüke ilave oluyor" ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
xxl 8 yıl önce

Sahtekar amerika şimdi hangi entrikanin peşinde Allah bilir

Avatar
Mehmet halit yelgar 8 yıl önce

Hastahane bombalanıyor savaş suçumu deniyor daha çalışma yapmadık diyor. Bu nasıl bir kaypakça bir cevap. ALLAH ım sen bizleri bunların şerrinden koru.

Avatar
Nazka 8 yıl önce

Onlar her zaman 2 yuzluler.. mudluman dusmanlari...ölen insanlarin haki elbet bir gun onlara dönecek...

Avatar
Fahrettin erdem 8 yıl önce

Türkiyiye doğru bildiyıni yapması gerekir çünkü doğru her zaman kazanmıştır