Öne Çıkanlar abd terör örgütü terörist açıklama akademisyen

ABD'de FETÖ okullarını anlatan internet sitesi kapatıldı

ABD'deki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantılı sözleşmeli okullarla ilgili bilgilerin yer aldığı İngilizce yayın yapan "www.gulencharterschools.weebly.com" sitesinin, Türkiye'den "içerik ihlali" şikayeti üzerine kapatıldığı ortaya çıktı.

ABD'de yayın yapan ve FETÖ bağlantılı sözleşmeli (charter) okullarla ilgili kapsamlı bilgilerin yer aldığı internet sitesi, Türkiye'den bir haber sitesinin editörünün şikayeti üzerine tamamen kapatıldı.

FETÖ bağlantılı okullarla ilgili araştırmalarda sıkça başvurulan "www.gulencharterschools.weebly.com" sitesinin yöneticileri, kamuoyuna yaptıkları yazılı açıklamada, hem Türkiye'den yapılan şikayetin hem de sitelerinin tamamen kapatılmasının yanlış olduğunu ifade etti.

Sitenin yöneticileri, tek bir sayfadaki içerikle ilgili şikayetten dolayı toplam 135 sayfalık sitenin tamamen kapatılmasının da "haksızlık" olduğunu savundu ve sitelerinin bir an önce açılması gerektiğini dile getirdi.

Öte yandan kapatılan internet sitesine oldukça benzer bir isimle "www.gulencharterschool.weebly.com" adlı bir internet sitesinin yakın zaman önce kurulması ve siteden FETÖ okulları lehine yayınların yapılmaya başlaması dikkat çekti.

ABD'de FETÖ'yle ilişkili 150 civarında sözleşmeli okul var

ABD genelinde FETÖ'yle ilişkili 150 civarında sözleşmeli okulun faaliyet gösterdiği ve bu okulların eyalet bütçelerinden yıllık yaklaşık 500 milyon dolar gelir elde ettiği kaydediliyor. Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) Haziran 2014'te başlattığı usulsüzlük soruşturmasının ise devam ettiği belirtiliyor.

FBI ilk olarak FETÖ bağlantılı olduğu bildirilen Concept Schools'un Illinois eyaletine bağlı Des Plaines şehrindeki merkezi başta olmak üzere Illinois, Ohio ve Indiana eyaletlerinde şirkete ait toplam 19 okul ve büroya baskın düzenlemişti.

AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.