Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

ABD'de iki camiye saldırı düzenlendi

ABD’nin California eyaletine bağlı San Bernardino şehrinde 14 kişinin ölümü ile sonuçlanan saldırı sonrasında, eyalette Müslümanlara ait bazı merkez ve camilerin hedef alındığı görüldü.

ABD'de iki camiye saldırı

Coachella şehrinde cuma günü bir camiye yapılan kundaklama girişiminin ardından, San Bernardino şehrine yaklaşık bir saat mesafedeki Hawthorne kentinde de iki cami pazar günü kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Mescitlerden birinin dış cephesi tahrif edilerek bina önüne sahte bomba bırakılırken, diğer mescidin duvarına sprey boyayla yazı yazıldı.

"Doğru yol, İsa’nın yoludur..." yazıp, kaçtılar

Hawthorne İslam Merkezi sözcüsü Prof. Ahmed Azam, yaptığı açıklamada, sabah namazı için camide toplandıkları sırada bir kişinin, "Doğru yol, İsa’nın yoludur" ifadesini duvara yazıp hızla merkezden uzaklaştığını söyledi.

Olayı hoşgörüyle karşıladıklarını belirten Azam, saldırı için kullanılan ifadenin gerçekte İslam inancıyla çelişmediğini, çünkü Müslümanların bir peygamber olarak Hz. İsa’nın yolunun doğru yol olduğuna inandıklarını kaydetti.

Azam, mescitlerinin her inançtan bireylere açık olduğuna dikkati çekerek, "Keşke bu olayın faili de bizzat mescidimize gelerek bizimle düşüncelerini paylaşsaydı. Bizler İsa’yı seviyoruz, ona inanıyor ve saygı duyuyoruz, kaldı ki inancımız da bunu gerektiriyor. Bir Müslüman olarak, San Bernardino ya da dünyanın başka bir yerinde yapılan katliamları nefretle kınıyorum" ifadesini kullandı.

Bu olaylar nedeniyle tüm Müslümanlara ithamlarda bulunulmaması gerektiğini dile getiren Azam, "Herkes kendi davranışından sorumludur. Bu saldırılar hakkında değerlendirme yapılırken de saldırganlar birey olarak ele alınmalı, saldırganla aynı inancı paylaşan diğer insanlar da bu eylemlerden sorumluymuş gibi yargılanmamalıdır" şeklinde konuştu.

Soruşturma başlatıldı

Camilere düzenlenen saldırılarla ilgili soruşturma başlatıldı. ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından yapılan açıklamada da saldırıların aydınlatılması noktasında Hawthorne polisine destek verileceği bildirildi.

Hawthorne polisi, San Bernardino’daki saldırının ardından bölgedeki İslam merkezleriyle yakın temasa geçildiğini ve Müslüman toplumun güvenliğinden emin olmak için gerekenin yapıldığını duyurmuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.