Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi  tarafından 1 dakikalık reklam videosunda, ABD'lilerin Müslüman komşularına olan şüpheli yaklaşımları esprili bir dille ekrana getiriliyor.

"KRONİK İSLAMOFOBİYE BİRE BİR"

Videoda, müslümanlara şüpheli gözle bakanlar için "Islamophobin" adlı sakız tavsiye ediliyor. Reklamda "Islamophobin, kronik İslamofobisi olanlara iyi gelir. Ürünümüz kör bağnazlık, yersiz Müslüman korkusu, hoşgörüsüzlüğün tedavisinde etkilidir." ifadelerine yer veriliyor.

Reklamda geçen ifadeler şu şekilde;

 "Müslümanlardan korkuyor ya da onlardan nefret mi ediyorsunuz? Sizin gibi giyinmeyen, konuşmayan ya da düşünmeyen insanlara şüpheyle mi yaklaşıyorsunuz? Müslüman ya da Müslüman zannettiğiniz birisini görünce aşırı endişeye mi kapılıyorsunuz? Seyahat ettiğiniz uçakta bir Müslüman olmasın diye dua mı ediyorsunuz?"

Bu ironik reklamda, sorulara "evet" cevabı verenlere "Islamophobin" sakızının iyi geleceği belirtiliyor. Sakızı çiğneyenler ise Müslüman komşularına ve iş arkadaşlarına bir anda dostça yaklaşmaya başladıkları görülüyor. Sakızın fiyatı ise 1.99 dolar veriliyor. 

TRUMP'IN ADAYLIĞINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

CAIR İcra Direktörü Nihad Awad ise ABD medyasına yaptığı açıklamada İslam düşmanı Donald Trump'ın aday olması halinde ayrımcılığın daha da artacağını söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.