Öne Çıkanlar haber abd mahmut uslu fenerbahçe haberleri haber botu zip perde

ABD'de nükleer füze kazası!

ABD Hava Kuvvetleri, 2014 yılında ülkedeki bir nükleer füze silosunda "insan hatası" nedeniyle kaza yaşandığını ve kazada nükleer füzenin hasar gördüğünü açıkladı.

AP ajansının, Amerikan Hava Kuvvetleri'nin basın bildirisine dayandırdığı habere göre 16 Mayıs 2014'te bir Minuteman 3 kıtalararası balistik füze, yapılan bakım çalışmaları sırasında işlemez hale geldi. Ertesi gün yapılan sorun giderme çalışmasına katılan üç personelin "teknik yönergelere uymamasından dolayı" nükleer füze hasar gördü. Üç kişilik ekibin "gerekli yeterlilik seviyesinde olmadığı" ifade edilen bildiride kazanın nasıl yaşandığına dair ayrıntı verilmedi.



Füze söküldü

Hava Kuvvetleri, Colorado eyaletindeki 320'nci Filo'ya ait bir fırlatma alanında gerçekleşen kazada ölen ve yaralanan olmadığını bildirdi. Olay nedeniyle halkın sağlığına yönelik bir tehdidin ortaya çıkmadığı kaydedilirken, füzenin güvenli bir şekilde söküldüğü belirtildi.

"Halka açıklanamayacak kadar kritik"

AP, 2014'te gerçekleşen kazadan sonra olaya ilişkin bilgi edinmek için defalarca yetkililere başvurdu. Ajansa olayla ilgili kısa bir özet iletilmesinin ardından ABD Hava Kuvvetleri'nin nükleer güçlerinin başında bulunan Orgeneral Robin Rand, raporun tamamının "halka açıklanamayacak kadar hassas bilgiler içerdiği" gerekçesiyle gizli olduğunu açıkladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.