Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

ABD'den "düzenli ordu" için 38 milyon dolar

PKK ve Suriye'deki uzantısı YPG'nin, Suriye ve Irak'ta DEAŞ'a karşı ABD'nin yanında yer alması, terör örgütlerinin önünü açtı. Başta Amerika ve bazı koalisyon ülkeleri, PKK'ya silah, askeri mühimmat, zırhlı araçlar ve eğitim veriyor. ABD'den çok büyük destek alan bölücü örgütün düzenli ordu kurma peşine düştüğü ve Sincar'da "özerk bölge" oluşturmak istediği ortaya çıktı. 

38 MİLYON DOLAR!

PKK'yı "düzenli ordu"ya dönüştürme planı ABD Bağdat Büyükelçiliği ve bölgedeki askeri danışmanları tarafından yürütülüyor. 

PKK'nın öncülüğünde Sincar'da Ezidiler için kurulan YBŞ'ye de (Sincar-Şengal Direniş Birlikleri) lojistik, maddi ve askeri destek veriliyor. Son 1 yılda YBŞ'ye gönderilen toplam silahların tutarı 38 milyon doları buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.