Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ komplohaber ahmet davutoğlu

ABD'den flaş ateşkes açıklaması

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile New York'ta düzenlediği basın toplantısında, ateşkesin bittiğine dair Suriye ordusundan yapılan açıklamayı değerlendiren Kerry, şunları söyledi:

ESED ÜZERİNDEN RUSYA'YA MESAJ: "SAHNEYE OYNAMA"

"Bu 7 gün, sakin ve insani yardımların ulaştırıldığı günler olmadı. Dolayısıyla onlar (Suriye ordusunun) ilk olarak medyaya konuşmak yerine bu anlaşmayı müzakere edenlerle konuşsalar daha iyi olurdu. Bence sahneye oynamayı bırakmanın ve insani yardımların yerlerine ulaştırılması için gerçek bir şeyler yapmanın zamanı gelmiştir. İnsani yardımlarla ilgili daha henüz bugün bir hareketlilik görüyoruz, bakalım ne aşamadayız ve onlarla bu yardım işinin nasıl ilerleyeceğini konuşmaktan memnuniyet duyuyoruz."

ATEŞKES DEVAM EDİYOR AMA KIRILGAN

“Basit ateşkes devam ediyor ama kırılgan olduğu açık” diyen Kerry, bugün dağıtılmaya başlayan insani yardımların 8 bölgeye ulaştığını ancak geniş bilgiye ABD’li yetkililerin Cenevre’de Rus meslektaşlarıyla yaptıkları toplantının ardından ulaşılacağını ifade etti.

ATEŞKES SONA ERDİ

Terör örgütlerinin Rusya ve ABD'nin yaptığı ateşkes anlaşmasının hiçbir hükmüne riayet etmediğini belirten Suriye ordusundan akşam saatlerinde yapılan açıklamada ateşkesin son verildiği duyurulmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.