Öne Çıkanlar rusya flaş haber Fenerbahçe başakşehir Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz Nusaybin ilçesi

ABD'den İran'a 'balistik füze' yaptırımı
ABD'nin, İran'a balistik füze programı nedeniyle yeni yaptırımlar uygulamaya başladığı bildirildi. Kararın, İran'ın nükleer programı nedeniyle bu ülkeye uygulanan yaptırımların kaldırıldığının duyurulmasının ardından 24 saat bile geçmeden gelmesi dikkat çekti.

Mahkumları aldılar, yeni yaptırıma başladılar

ABD Hazine Bakanlığı tarafından uygulandığı belirtilen yeni yaptırımlar hakkında henüz ayrıntılı bilgi verilmedi. İngiliz Reuters ajansı, kararın ABD ile İran arasındaki mahkum takasının gerçekleşmesinden sonra alındığını kaydetti.

Önceki gün Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın, İran'ın Batılı devletlerle imzaladığı nükleer anlaşmanın gereklerini yerine getirdiğini açıklamasının ardından Avrupa Birliği ve ABD, İran'a yönelik yaptırımları kaldırdıklarını duyurmuştu.

Öte yandan İran'a yönelik nükleer yaptırımların dışında "terörizmi desteklemek" ve balistik füze programı nedeniyle de yaptırımlar uygulanıyor. Bu yaptırımlar kaldırılmadığı gibi bugün gelen açıklamayla genişletilmiş de oldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.