Öne Çıkanlar rusya haber terör örgütü abd operasyon

ABD'den 'kayyum' açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'e Koza İpek Holding'e bağlı Bugün TV ve Kanaltürk televizyonuna yapılan "kayyum" operasyonu soruldu! Kirby, ABD'nin Türkiye'nin kendi demokratik değerleirne uygun bir yaklaşımda bulunmadığını söyledi. Somut bir adım olacak mı sorusuna ise Kirby, "çağrı yapmayı sürdüreceğiz" dedi. İşte o flaş açıklamalar!



ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, ABD’nin Türkiye’nin kendi demokratik değerlerine uygun bir yaklaşımda bulunduğuna inanmadığını söyledi. Başkent Washington’da düzenlediği günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kirby, Türkiye’de basın özgürlüğüne ilişkin sorulara verdiği yanıtlarda, bu konuya ilişkin kaygılarını kamuoyu önünde ve özel ortamlarda Türk yetkililer ile paylaştıklarını belirtti. Kirby, “Kaygılarınızı iletiyorsunuz ama, bu kaygılarınız onları kaygılandırmıyor. Somut bir adımınız olacak mı” sorusuna verdiği yanıtta, “Çok açık ki, bu konudaki yaklaşım, Türkiye’nin kendi demokratik değerleri ile uyuşmuyor. Bu konudaki özel görüşmelerde ve kamuoyu önünde dile getirmeyi sürdüreceğiz. Elbette ki bunlar, Türk yetkililerin vereceği ve Türk halkına yanıt vermek zorunda olduğu kararlardır” dedi.

Türkiye’de Bugün TV ve Kanaltürk kanallarının polisler tarafından şiddet kullanarak yayınlarının sona erdirilmesine ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Kirby, polis baskınına ilişkin haberleri gördüklerini ve endişe duyduklarını belirtti. Türk hükümetine dün de dile getirdiği çağrıyı yapan Kirby, “Türk yetkililere yalnızca basın özgürlüğüne değil, muhalif sesleri de içeren siyasi sürece saygı duyma konusundaki çağrılarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.



Kirby, Koza İpek Medya Grubu'na kayyum atanması ve gruba ait Kanaltürk ile Bugün TV'nin yayınlarının kesilmesinin, ana kurum olan Koza İpek Medya Grubu’nun, kara para aklama işinde olduğu, mahkeme ve polisin de bu konuda bir önlem alıp almaması gerekip gerekmediği sorusunu da “Hükümetlerin görevi, yasal ve hukuksal süreçleri eşitlik çerçevesinde, içsel ve uluslararası hukuka göre uygulamalarıdır. Türkiye’ye bu ve başka konularda bu standartları gözleme konusunda çağrımızı sürdürüyoruz” diye yanıtladı.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.