Öne Çıkanlar suriye türkiye terör örgütü edip yüksel hapis cezası fransa

ABD'den Macaristan'a 'mülteci' tepkisi
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Macaristan'da 10 yıl hapis cezası alan Suriyeli mülteci Ahmed Hamid (40) ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "ABD, Eylül 2015'te Macaristan-Sırbistan sınırında polisle ilticacılar arasındaki çatışmaya karışan Suriyeli mülteci Ahmed Hamid'in 'terörizm' değerlendirmesiyle yargılanıp mahkum edilmesinden endişe duymaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Macaristan hükümetinin şeffaf bir soruşturma yürütmesi ve bağımsız sivil toplum gruplarından da bilgi alması konusunda teşvik edildiği açıklamada, "Bay Hamid'in davasını yakın bir şekilde takip edeceğiz" denildi.

Geçen yıl eylül ayında Macaristan'ın Sırbistan sınırında sınırların açılması için yapılan gösteri sırasında "polise taş atmaktan" yargılanan Hamid'e 10 yıl hapis cezası verilmişti. Macaristan'da polise taş atmanın "terör eylemi" kapsamında değerlendirildiği ve mahkemenin en üst sınırdan ceza verdiği kaydedilmişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.