Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

ABD'den PYD'ye Rakka desteği!
ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Stratejik Araştırmalar Enstitüsü'nün Bahreyn'de 12'ncisini düzenlediği Manama Diyalog konferansında yaptığı konuşmada, 200 kadar ABD askerinin, Suriye'nin Rakka şehrinde devam eden DAEŞ karşıtı operasyonlarda PYD'ye yardım için gönderilebileceğini söyledi.

Açıklamayı Bahreyn'de düzenlenen bir güvenlik konferansında yapan Carter, halihazırda bölgede 300 Amerikan askerinin bulunduğunu, Rakka'nın DAEŞ'tan kurtarılması için asker takviyesi yapacaklarını söyledi.

Carter, "Üstün vasıflı operatörler ve askeri organize edecek eğitmenler bölgede DAEŞ'la mücadelede etkinliği artıracaktır. Örgütle mücadele için yerel güçlere yardım sağlamaya devam edeceğiz. Suriye'de zaten 300 ABD askeri özel operasyonlar düzenlemeye devam ediyor. Bizim askerlerimiz yerel müttefiklerimizle yeteneklerimizi birleştirerek bir dizi operasyonla DAEŞ'ı bölgeden çıkaracağız" dedi.

YPG'YE FÜZE VERİLECEK İDDİASI

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı’na karşı olan ve Ankara’nın tüm uyarılarına rağmen PYD’ye silah yardımında bulunan ABD, önceki gün Suriyeli muhaliflere uçak ve helikopterlere karşı omuzdan atılan (Manpads) Stinger füzeleri yollama kararı almıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.