Öne Çıkanlar son dakika ışid türkiye rusya DAEŞ

ABD'den skandal Arakan açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert,  Arakanlı Müslümanlar hakkındaki soruları cevaplandırdı.

"ENDİŞELİYİZ" YANITI

Arakan bölgesinde yaşanan olaylardan dolayı "endişe" duyduklarını dile getiren Dışişleri Sözcüsü, çok sayıda insanın evlerini terk ettiğini de sözlerine ekledi. 

KATLİAMA "İDDİA" DEDİ

Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamları "iddia" olarak değerlendiren Sözcü Nauert, bölgeden "doğru" bilgilerin gelmediğini iddia etti. 

Nauert, sözlerini şöyle devam etti; "Myanmar hükümetine, muhabirlere ve gazetecilere doğru bilgiye ulaşabilmeleri ve ne olup bittiğini anlamaları adına imkan tanıması çağrısı yapıyoruz. İnsani durumlar da söz konusu çünkü insani yardım kuruluşlarının buraya gitmesi ve gerekli yardımı sağlaması çok zor. Hükümetle sadece yaşanan şiddet olayları üzerine değil, gazetecilerin durumunu ve daha da önemlisi insani yardımlar hakkında görüşmeye devam ediyoruz."

"YAPTIRIMI UYGULANACAK MI" SORUSU SORULDU

Nauert'e Arakan'da yaşanan katliama vurgu yapılarak ABD yönetiminin Myanmar hükümetine karşı herhangi bir yaptırım uygulayıp uygulamayacağı soruldu. Nauert ise Myanmar hükümetiyle görüşmelerin devam ettiğini dile getirerek böyle bir ihtimalin söz konusu olmadığını söyledi.

Nauert ayrıca Dışişleri Bakanı'nın Myanmar yönetimiyle görüşüp görüşmediğini bilmediğini söylerken, diplomatların konuyu takip ettiğinin altını çizdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aydın 7 yıl önce

Bence bunları muhattap alıp soru sormak bile hata zaten bu işte abd nin parmağı var.bence çini kontrol altına almak için oraya us kuracak.