Öne Çıkanlar eray ucuzal barbaros şansaş salyangoz kremi gün zileli ankara emniyet müdürlüğü

ABD dergisinden PKK'ya talimat gibi makale!

Amerikan’ın dış politika dergilerinden Foreign Affairs’te Türkiye’yle ilgili dehşete düşüren bir makale yayınlandı. Washington’daki Ortadoğu Enstitüsü Uzmanı Gönül Tol’un imzasıyla yayınlanan makale, “Türkiye’nin Gelecekteki Askeri Darbesi” başlığını taşıyor.

PKK’YA YENİ MİSYON MU YÜKLEDİLER?
Makaleye göre; dağda ve Doğu illerinde ağır bir mağlubiyet alan PKK’ya, adeta yeni bir misyon biçiliyor. Buna göre örgüt artık Batı illerinde kanlı eylemler yapacak, Türkiye’nin birçok bölgesinde kaos hakim kılınacak.

PKK’YA, ASKERİ DARBE ÖNCESİ “KAOS OLUŞTUR” TALİMATI MI VERİLDİ?
Makaleyle, Türkiye’deki ilgili organlara adeta talimat veriliyor. Buna göre, ülkede gerçekleştirilmesi planlanan askeri darbe öncesi, gerekli şartları oluşturma görevinin PKK’ya verildiği anlaşılıyor. Bu şartları oluşturmak için de, Doğu illerinden ziyade, Batı illerinde kanlı eylemler isteniyor. Böylelikle kaosun ülke genelinde hakim kılınması planlanıyor.

VEZNECİLER SALDIRISINDAN BİRKAÇ GÜN ÖNCE YAZILDI
Öte yandan makalenin, İstanbul Vezneciler’deki hain saldırıdan birkaç gün önce yayınlanmış olması da dikkat çekiyor. Aynı zamanda, batı illerinde canlı bombaların yakalanmaya başlaması, PKK’nın yeni hareket tarzını ele veriyor ve yeni görevini uygulamaya başladığı ihtimalini kuvvetlendiriyor.

KAOS OLURSA, DARBE OLABİLİR
İşte makaleden dehşete düşüren bir bölüm:
"Eğer kitlesel şiddet batı şehirlerinde güvenlik zaafiyetinin ortaya çıkmasına neden olursa ve büyük bir ekonomik düşüş yaşanır ve eğer hükümetin otoriter tavırlarında artış söz konusu olursa, ordu harekete geçebilir. Şartlar hükümet karşıtı protestoların artışa geçmesine neden olabilir. Bu durumda eğer Erdoğan gaddar bir polis baskısı oluşturur ve daha fazla kaos oluşmasına neden olurken kanlı katliamlar yaşanacak olursa, toplum generallerin yönetimi ele almalarını isteyebilir."

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
zafer 8 yıl önce

Yürü işine git artık ne sizin maşalalariniz asker ne millet cahil ha biraz hain var oda bitecek

Avatar
niyazi 8 yıl önce

Darbe olacak olursa iç temizlik olur buda erdogan in sonu değil daha kuvvetli olması demek turkiye yi dışa şikayet eden boluculuk yapan verecek hesabını k

Avatar
ali 8 yıl önce

Yoksa halki milleti askeriyle dahadami kenetlenecek turkiye

Avatar
ibrahim 8 yıl önce

Tavsiye de bulunmayin asker darbe yapmaz ama gerekenı yapar o kurduğunuz planlar hiç biri tutmaz

Avatar
niyazi 8 yıl önce

Darbe olacak olursa iç temizlik olur buda erdogan in sonu değil daha kuvvetli olması demek turkiye yi dışa şikayet eden boluculuk yapan verecek hesabını k

Avatar
adnan 8 yıl önce

Bu şeytan a.b.d kendine çok güveniyor..giremediği şey bu ülkede büyük ilahi bir değişim ve dönüşüm yolunda.....

Avatar
Ziya bozaba 8 yıl önce

Bir kúr olarak diyorum ki buvatan evlatlarını kimse artık birbirine dusuremezun cu ülke için enbuyuk tehlike haklılar deyil kılıçlar oglu ve onun gibi düşünen bunü ve bunun gibileri yok edelim ülke binkat huzurlu olur bunlar Osmanlıyi içerken yıkanlara torunu

Avatar
Osmanlı 8 yıl önce

Amerika havasını alacak itler