Öne Çıkanlar rusya haber abd terör örgütü ışid

ABD Dışişleri açıkladı: Fırınlarda yaktılar!

ABD Dışişleri Bakanlığından, Beşşar Esed rejiminin Suriye'de Saydnaya Hapishanesinde binlerce insanı öldürdüğü ve cesetlerini fırında yaktığı açıklandı.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcılarından Stuart Jones, basın toplantısı düzenleyerek, Saydnaya'da öldürülen mahkumların hapishanenin bir bölümünde inşa edilen fırında yakıldığını söyledi.

GÜNDE 50 KİŞİ ÖLDÜRDÜLER

Jones, Başkent Şam'a yaklaşık 45 dakika uzaklıkta bulunan hapishanede günde ortalama 50 kişinin öldürüldüğüne inandıklarını belirtti.

"DELİLLERİ ORTADAN KALDIRMAK İÇİN FIRINDA YAKTILAR"

Stuart Jones, "Bu fırının, Saydanaya'da öldürülen mahkumların cesetlerini yakarak, delilleri ortadan kaldırmak için inşa edildiğine inanıyoruz." dedi.

GÖRÜNTÜLER 2013 YILINDAN

ABD Dışişleri Bakanlığında günlük basın toplantılarının yapıldığı odada düzenlenen basın toplantısında, gazetecilerle bu fırının yer aldığı uydudan çekilmiş fotoğraflar paylaşıldı. Paylaşılan fotoğraflarda, konuya ilişkin ilk fotoğrafın 2013 yılında çekildiği dikkat çekiyor.

Ocak 2015 yılında çekilen bir fotoğrafta ise fırın olduğu belirtilen binanın çatısındaki karların eridiği görülüyor.

Fotoğraflar hakkında değerlendirmelerde bulunan Jones, "Esed'in ahlaksızlığı yeni bir seviyeye düşmüştür." ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.