Öne Çıkanlar MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C rusya

ABD, HDP'li vekiller için çok kaygılı!
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, terör soruşturması kapsamında HDP’li milletvekillerinin gözaltına alınması hakkında açıklama yaptı. Kaygı seviyesini yükselten Kirby "derin kaygı duyduklarını" belirtti.

İLİŞKİLER ETKİLENECEK Mİ?

Kirby, “Türkiye, diyaloğumuzu sürdüreceğimiz bir müttefikimiz, dostumuz ve ortağımızdır. Aramızdaki ilişkiyi güçlü tutmaya ve birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye’de sağlıklı bir demokrasi olmasını ve Türkiye’nin geleceğini önemsiyoruz. Bu sebeple endişelerimizi dile getiriyoruz. Fakat bunları Türkiye’nin NATO üyeliğiyle ilişkilendirmiyoruz.” açıklamasını yaptı. 

"15 TEMMUZ BİZİM ÜLKEMİZDE OLSAYDI.."

“Unutmamamız gerekir ki Türkiye’nin başkenti sadece birkaç ay önce kendi askerleri tarafından bombalandı. Eğer bu bizim ülkemizde olsaydı ne olacağını düşünebiliyor musunuz? Sevseniz de sevmeseniz de demokratik bir şekilde iktidarda olan bir hükümetin buna tepki verme sorumluluğu nasıl olabilirdi?”

OBAMA'NIN SÖZCÜSÜ DE KAYGILIYMIŞ

Beyaz Saray Sözcüsü John Earnest de gözaltına alınan HDP'li milletvekilleri hakkında derin kaygı duyduğunu açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.