Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

ABD'li generalden Trump'a tehdit gibi açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, danışmanlarının sabit bir biçimde Rusya'yla bağlantılı olduğu yönündeki iddialara Twitter hesabından paylaştığı bir dizi tweetle yanıt verdi.

"BU SAÇMALIK CLİNTON KAMPANYASININ BAŞARISIZLIĞI GİZLEMEK İÇİN BİR GİRİŞİM"

Rusya bağlantısı iddiasını 'saçmalık' olarak niteleyen Trump, "Bu Rusya bağlantısı saçmalığı sadece Clinton kampanyasının başarısızlığını gizlemek için bir girişim" ifadelerini kullandı.

Trump: İstihbarat örgütleri medyaya bilgi sızdırıyor

FATURAYI İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİNE KESTİ

Geçtiğimiz günlerde görevinden istifa eden Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn hakkındaki iddiaların basına sızmasına değinen Trump, faturayı istihbarat örgütlerine kesti.

"İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİ, TİMES'A YASADIŞI ŞEKİLDE BİLGİ VERİYOR"

Trump attığı tweette, "İstihbarat örgütleri, Washington Post ve The New York Times'a yasadışı bir şekilde bilgi veriyor. (NSA ve FBI?) Buradaki gerçek skandal, gizli bilgilerin 'istihbarat' tarafından şekerleme gibi dağıtılması. Hiç Amerikanca değil." ifadelerine yer verdi.

Trump: İstihbarat örgütleri medyaya bilgi sızdırıyor

RUSYA POLİTİKASI

Rusya politikası konusunda aldığı eleştirilere de yanıt veren ABD Başkanı, "Kırım, Rusya tarafından Obama yönetimi zamanında alındı. Obama da mı Rusya'ya karşı çok yumuşaktı?" dedi.

Trump: İstihbarat örgütleri medyaya bilgi sızdırıyor

ASKERDEN TEHDİT GİBİ AÇIKLAMA GELDİ




ABD Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Raymond Thomas Amerikan hükümetinin “kaçınılmaz bir karmaşa içinde” olduğunu ve bu durumun DEAŞ ile mücadeleyi olumsuz etkileyeceğini söyledi.Orgeneral Thomas Maryland eyaletinde 28’incisi düzenlenen Özel Kuvvetler/Düşük Yoğunluklu Çatışmalar Sempozyumunda konuştu.ABD’nin başta Irak ve Suriye’de olmak üzere DEAŞ terör örgütü ile verdiği mücadelede özel kuvvet birliklerinin rolüne değinen Thomas şu ifadelere yer verdi:"Hükümetimiz kaçınılmaz bir karmaşanın içinde olmaya devam ediyor. Ümit ediyorum ki kısa sürede çözsünler çünkü savaşta olan bir ulusuz.”General karmaşadan kastını açıklamadı ancak bu sözleri ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in istifasından kısa bir süre sonra geldiği için Trump yönetimi ile istihbarat kurumları arasındaki örtülü mücadeleyi kastettiği yorumlarına neden oldu.Daha sonra yorumları sorulan General, “Bir komutan olarak hükümetimizin mümkün olduğunca istikrarlı olması konusunda endişelerim var.” dedi.Thomas ayrıca politik istikrarsızlığın devam eden askeri operasyonlara yönelik sonuçlarının olabileceğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.