Öne Çıkanlar son dakika rusya haber terör terör örgütü

ABD, Ortadoğu ülkelerine 30 milyar dolarlık silah sattı
ABD Savunma Güvenliği İşbirliği Ajansı'ndan derlenen verilere göre, satışların önemli bir bölümü, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Umman, Katar ve Kuveyt'in oluşturduğu Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkelerine yapıldı.

KİK üyelerinden Suudi Arabistan, tek başına 21 milyar doların üstünde ürün satın alarak en çok savunma malzemesi ithal eden ülke oldu. KİK ülkeleri dışında, Irak, İsrail ve Lübnan da ABD'den önemli seviyede silah ve savunma teçhizatı temin etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, ayrıca Mayıs 2015'te İsrail'e 1 milyar 900 milyon dolara yakın taarruz mühimmatı satılmasını onayladı.

‘SAVAŞ ALANINDA YAŞANAN TEÇHİZAT KAYIPLARI KAÇINILMAZ'

ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi ve Askeri İlişkiler Bürosu Sözcüsü David McKeeby ise konuya ilişkin "Herhangi bir çatışmada, savaş alanında yaşanan teçhizat kayıplarının kaçınılmaz olduğunu söyleyebiliriz ancak ABD değerlendirme ve denetlemeyi askeri malzemelerin alıcı ülkelere ulaştırılması sürecinin olmazsa olmaz parçalarından biri olarak görüyor" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.