Öne Çıkanlar rusya flaş haber Fenerbahçe başakşehir Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz Nusaybin ilçesi

ABD: Türk askerinin Musul'da bulunmasını desteklemiyoruz
ABD Başkanı Obama'nın IŞİD'le mücadele danışmanı Brett McGurk, Türk askerinin Musul'da bulunmasını desteklemediklerini söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'le Mücadele Küresel Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk, Türk askerinin Peşmerge güçlerini eğitmek için Musul'da bulunmasına ilişkin açıklamalar yaptı. McGurk, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

"Buna herhangi bir ülkenin askeri personelinin yanı sıra ABD askeri personelinin de konuşlandırılması dahildir.

Son 24 saat içerisinde Türk ve Iraklı yetkililerin uygun kanallar aracılığıyla yaşanan durumu tartışmalarını etkin bir şekilde teşvik etik.

Türk ve Iraklı dışişleri bakanları arasında geçen son telefon görüşmesi, ileriye doğru atılan olumlu ve yapıcı bir adımdır.

Diplomatik temaslar sürerken, Türk askeri güçlerinin Irak sınırından çekildiğine yönelik haberlerden güç alıyoruz.

Bu meseleye diplomatik bir çözüm getirmek için IŞİD'le mücadelede birleşen ortaklar ve dostlar olarak tüm tarafları teşvik etmeyi sürdüreceğiz." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.