Öne Çıkanlar rusya haber terör örgütü abd asker

ABD YPG'den şikayetçi!
Kısa bir süre sonra görevinden ayrılacak olan ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Llyod Austin, ABD Afrika Komutanlığı (AFRICOM) Komutanı General David Rodrigez ile Senato Silahlı Hizmetler Komitesi'nde IŞİD’e karşı yürütülen operasyonlara ilişkin bilgi verdi.

"YPG, BİZİM DESTEKLEDİĞİMİZ MUHALİFLERİ VURUYOR"


Austin, bir soru üzerine, PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG ile Rusların işbirliği yaptığını söyledi. Suriye’nin kuzeybatısında YPG ile Ruslar arasındaki işbirliğini gözlemlediklerini ifade eden Austin, "Ülkenin kuzeybatısında YPG unsurları ile Rusların işbirliği yaptığını gördük. Bunu zaman zaman gerçekleşen bir işbirliği olarak tanımlayabilirim" dedi.

Austin, bir başka soruyu yanıtlarken, "YPG’nin, ABD’nin desteklediği Suriyeli muhalifleri hedef aldığına dâir kanıtlar var" ifadesini kullandı.

Austin, Irak’ın kuzeyinde ve Suriye’de IŞİD'in hâlâ güçlü olduğu noktaları geri almak için gelecek aylarda ilâve askeri kabiliyetlere gereksinim duyulabileceğini de belirtti. Bu doğrultudaki ilâve ihtiyaçlara ilişkin Pentagon’a gerekli önerileri ilettiklerini belirten Austin, önerilerinin, ABD kara birliklerini de kapsayıp kapsamadığı gibi detayları şu aşamada paylaşamayacağını ifade etti.

Yaklaşımlarının, sahadaki operasyonları yerel güçlerin yürütmesi ve kendilerinin de onlara havadan ateş desteği sağlama şeklinde olduğunu dile getiren Austin, "İleriye baktığımızda, kabiliyetimizi, hızımızı artırmak isteyeceğimiz şeyler olacak" ifadesini kullandı.

Austin, daha fazla sayıdaki ABD askerinin istihbarat toplama, eğitim sunma ve lojistik koordinasyonu sağlamada faydalı olacağını vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.