Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap ıkby

ABD'den İsrail'i kızdıracak çıkış!
ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) İsrail'in yasa dışı yerleşim yerlerini "derhal ve tamamen" durdurmasını öngören tasarının kabul edilmesinin ardından Tel Aviv yönetiminin kendilerine yönelttiği eleştirilerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kerry, "BM'deki oylama, iki devletli çözümün korunmasıyla ilgiliydi ve biz de bundan dolayı destek verdik." açıklamasını yaptı.

"İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMÜN GELECEĞİ TEHLİKEDE"

Kerry "iki devletli çözüm, İsrailliler ile Filistinliler arasında adil ve kalıcı bir barışı sağlamanın tek yoludur." ifadesini kullandı. İsrail'in yeni yerleşim yerleri kararlarının, iki devletli çözümün geleceğini ciddi şekilde tehlikeye attığının altını çizdi. Yeni yerleşim yeri inşa etmenin İsrail'in güvenliğiyle alakalı olmadığını söyledi. 

"ABD'NİN ASKERİ YARDIMLARININ YARISINDAN FAZLASI İSRAİL'E"

ABD'nin, BMGK'daki oylamanın planlayıcısı olduğu iddialarını reddeden Bakan Kerry, Barack Obama'nın İsrail'e en çok destek veren başkanlardan biri olduğunu ileri sürdü. "Küresel dış askeri yardımımızın yarısından fazlası İsrail'e gidiyor." açıklamasını yaptı.


"NETANYAHU HÜKÜMETİ, EN SAĞCI YÖNETİM"

BMGK'daki tasarıyı veto etmeyen Obama yönetimini ciddi şekilde eleştiren İsrail yönetimine "sert çıkan" Kerry, "Netanyahu hükümeti, en aşırı unsurlarla hareket eden İsrail tarihinin en sağcı yönetimidir." açıklamasını yaptı.

DESTEĞİMİZ "KAYITSIZ ŞARTSIZ" DEĞİL

Kerry, bazı liderlerin ABD'nin dostluğunu "kayıtsız ve şartsız" zannettiğini, ancak bunun doğru olmadığını ifade etti. 

"HEM YAHUDİ HEM DE DEMOKRATİK DEVLET OLUNMAZ"

İsrail'in aynı anda hem Yahudi hem de demokratik bir devlet olamayacağını dile getiren Kerry, ikisinin bir arada olamayacağını ve böyle bir yaklaşımın barışı getirmeyeceğinin altını çizdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aydın 7 yıl önce

Var bunda bir çapanoğlu.