Öne Çıkanlar ışid türkiye terör terör örgütü saldırı

Açlıktan ölenlerle dalga geçiyorlar!

Suriye'de 250 binden fazla kişinin ölümüne, 12 milyondan fazla kişinin de evlerini terk etmesine neden olan savaşın ağır faturasını siviller ödemeye devam ediyor. Rejimin kuşatma altına aldığı, Hizbullah militanlarının da çevresine mayın döşediği Madaya'da halk açlıktan ölürken, Beşar Esad yanlısı hesaplar sosyal medyadan "Madaya Kuşatmasına Destek" başlıklı bir kampanya başlattı. Başlıkta destek mesajları görmeyi bekleyen internet kullanıcıları, tıka basa doldurulmuş buzdolaplarının önünde çekilen fotoğraflar ve ziyafet kareleriyle karşılaştı.

VİCDANSIZ ALÇAKLAR

Rus haber kanalı Russia Today'in bir muhabiri Suriye mutfağına has yemeklerin bulunduğu bir fotoğraf paylaşırken, bir diğer kullanıcı da "Elimde birkaç paket köpek maması var, acaba onları Madaya'ya nasıl yollayabilirim?" mesajını yazdı. Madayalılar hayatta kalmak için evcil hayvanlarını ve ağaç yapraklarını yerken, rejim taraftarları "Madaya Kuşatmasına Destek için, yemeklerin tadını anlatan paylaşımlarda bulunun" çağrısı yaptı. Lübnan merkezli El Cedid televizyonunun kameramanlarından Cihad Zahri ise buzdolabının önünde çektiği fotoğrafını "Buzdolabımın içinden Madaya'ya destek" yorumuyla yayımladı. Anadolu Ajansı'nın bölgeden aktardığına göre, 200 günden fazla süren kuşatma nedeniyle en az 42 kişi açlıktan öldü. Uluslararası Af Örgütü ise 42 bin nüfuslu Madaya'daki durumun benzerlerinin başka bölgelerde de yaşandığını belirten bir rapor yayımladı. Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu'nun gönderdiği yardımların bölgeye ulaşması bekleniyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.