Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Adı "Isis" diye ayakkabı satmadılar! IŞİD kabusu her yerde ortaya çıkıyor

ISIS NEDİR?

Hollandalı bir kız çocuğu, internet üzerinden ayakkabı almak isterken karşılaştı, adını yazdırmak istediği ayakkabı siparişi geri çevrildi. 
Genç kızın adı Isis. Yani IŞİD'in uluslararası arenadaki ismi. Anne ve babası, eski Mısır'da bereket ve aşkı simgeleyen tanrıça Isis'ten esinlenerek kızlarına bu adı vermişler.

 

UYGUNSUZ İSİM


Isis, internet üzerinden Nike firmasına "kişiselleştirilmiş" yani üzerinde müşterinin adının yazıldığı bir çift ayakkabı sipariş etti.

 

İnternet sitesindeki ilgili bölüme istenilen tüm bilgileri girdi. Ancak, ayakkabı üzerinde olması istenen isim bölüme "Isis" yazınca siparişi reddedildi. Gerekçe olarak da, girdiği ismin şirket kurallarına aykırı olması gösterildi.

 

Nike firması, kişiselleştirilmiş ayakkabıların üzerine uygunsuz, ayrımcılık ve hakaret içeren isimlerin yazılmasına izin verilmiyor.

 

BENİ GÖRÜNCE SİLAH SESİ ÇIKARIYORLAR
 


Isis, RTV Oost kanalına, okulda arkadaşlarının kendisini görünce silah sesi taklidi yaptıklarını söyledi. İsminin altına, "Allahüekber" yazıldığını ve sık sık alay edildiğini belirten Isis, artık ismini değiştirmek istediğini anlattı.

 

Isis ismini anne ve babasının severek koyduğunu belirten genç kız, özellikle Paris saldırları sonrası ismine yönelik tepkilerin arttığını vurguladı. Hollanda ve Belçika'da bazı aileler kız çocuklarına Isis ismini veriyor

 

ISIS ÇİKOLATALARI BÜYÜK BİR DEĞER KAYBI YAŞADI


Belçikalı Libeert ailesinin 90 yıldır ürettiği, masal figürlerinden oluşan Isis çikolataları, IŞİD'in ortaya çıkmasından sonra ciddi oranda müşteri kaybına uğradı. Bu nedenle Belçikalı aile Isis çikolatalarının adını Libeert olarak değiştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.