Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Ajan Snowden geri dönme şartını açıkladı!
Rusya’da saklanan CIA eski ajanı Edward Snowden, kendisine adil bir yargılamanın garanti edilmesi durumunda ABD’ye dönebileceğini açıkladı.

Skype üzerinden Massachusetts’te yapılan Liberty Forum’a katılan Snowden, ABD’ye geri dönmenin şartlarını açıkladı. Snowden, "Ben hükümete, toplumun çıkarlarını savunabileceğim adil bir mahkeme garantisi verilmesi durumunda geri dönebileceğimi söyledim. Böylece Jüri de bir karar verir" dedi. Rusya’da kalmak zorunda bırakıldığını iddia eden Snowden, “ABD, Rusya’da olduğum için beni eleştiriyor; ancak aynı zamanda gitmeme de izin vermiyorlar” diye konuştu.

2013 yılında Snowden, ABD ve İngiltere’nin internet üzerinden takipleriyle ile ilgili bazı gizli bilgileri, Washington Post ve Guardian gazetesi ile paylaşmıştı. Önce Hong Kong’a, daha sonra Moskova’ya giden Snowden, bir süre havalimanının transit bölgesinde yaşamak zorunda kalmıştı. Rusya, Snowden’e ABD’ye karşı faaliyetlerini durdurma şartıyla bir yıllık geçici oturum izni vermişti. Daha sonra Rusya, Snowden’e hem yurtiçi hem de yurtdışında seyahat edebileceği 3 yıllık oturum izni verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.