Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Aleksis Çipras: Türk ordusu Kıbrıs'tan uzaklaştırılmalı

Yunanistan Başbakanı, Birleşmiş Milletler gözetiminde yürütülen Kıbrıs görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının, bölgede gerilim yaratabileceği uyarısında bulundu ve bu konuda bir başarısızlığın her şeyden önce "önemli bir fırsatın kaçmasına" neden olacağını vurguladı.

"TÜRK ORDUSU KIBRIS'TAN UZAKLAŞTIRILMALI"

Türk ordusunun Kıbrıs’tan uzaklaştırılması gerektiğini ve iyi komşuluk ilişkileri doğrultusunda davranılması gerektiğini tekrarlayan Çipras, 28 Haziran’da İsviçre’de yapılacak görüşmeleri ileriye doğru atılacak bir adım olarak gördüğünü belirtti ve Yunanistan’ın şimdiye kadar elde edilenlerden vazgeçmeyeceğini, acele kararlar da almayacağını söyledi.

Çipras “Ne iyimser ne de kötümserim. Realistim. Kararlılıkla ileriye doğru adımlar atmak için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

Aleksis Çipras: Türk ordusu Kıbrıs'tan uzaklaştırılmalı

"TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZ ETKİLENİR"

Kıbrıs'ın yeniden birleşmesi için yürütülen görüşmelerin sonuçsuz kalmasının, ülkesiyle  Türkiye arasında gerilime neden olabileceğini vurgulayan Çipras, bu durumun Türkiye'nin Avrupa ile ilişkilerini de olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti ve "Tüm bunların hesaba katılması gerekir." dedi.

Çipras ayrıca iyi komşuluk ilişkilerine ve uluslararası hukuk doğrultusundaki kararlara saygı duyulduğu sürece Yunanistan’ın Türkiye’nin AB tam üyeliğini desteklemeye devam edeceğini söyledi.

Aleksis Çipras: Türk ordusu Kıbrıs'tan uzaklaştırılmalı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bilal YILDIRIM 7 yıl önce

gotun yiyosa uzaklasdir ordumuzu serefsiz

Avatar
Mehmet 7 yıl önce

Merkel ablasından ne de güzel emir almış.Çipras sen bizim için artık bir çipura oldun seni yakında tutup yakalayacağız.

Avatar
Halit dogan 7 yıl önce

Sizinle.bir tek jliskimiz var sizden alacagimi ocumumuz pezevenk yunan gavuru