Öne Çıkanlar PKK son dakika suriye abd rusya

Almanya'dan PKK gösterisi hakkına skandal açıklama!

Türkiye'nin Köln'de gerçekleşen PKK gösterisine tepki göstermesinin ardından Almanya'dan "Türklerden ders alacak değiliz" açıklaması geldi.

Almanya'da gerçekleşen PKK  gösterileri konusunda tatminkar cevaplar veremeyen Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Johannes Dimroth, küstah açıklamalarda bulundu.

Johannes Dimroth yaptığı açıklamada ''Listede bulunan ve yasaklanan sembollerin daha somut hale getirilmesi konusunu inceleyeceğiz'' dedi.

"EYALETLER KENDİ SORUMLUĞUNDA"

Dimroth ayrıca ''Federal Mahkemenin bu konunda kararı var. Bunu değiştirmek için herhangi bir neden görmüyoruz" diyerek toğu taca atmayı tercih etti. 

"TÜRKLERDEN DERS ALMAYA İHTİYACIMIZ YOK"

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer de küstah bir açıklama yaptı. Schaefer ''Türkler tarafından uyarı veya ders almaya ihtiyacımız yok. Bunlar olmadan da bunu yapıyoruz.'' dedi.

Almanya'dan PKK gösterisi hakkına açıklama

Schaefer, sözlerine şöyle devam etti; ''Dışişleri Bakanlığında da birilerinin bunu yaptığını sanmıyorum. Bunun sorumluluğu yerel ve eyaletteki siyasi yetkililerde. Türkiye’nin Avrupa’da ve dolayısıyla Almanya’da PKK konusunda duyarlı olduğu yeni değil. Konu ikili görüşmelerde en üst seviyede ele alınıyor.'' 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.