Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Almanya'dan yeni tehdit!

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Bild gazetesinde yayınlanan mesajıyla Almanya'daki Türklere seslendi.

Gabriel, Türkçe ve Almanca mesajına "Federal Hükümetin tümü adına da size bu şekilde hitap etmek istiyorum. Türkiye ile olan ilişkilerimizde şu anda yaşanan büyük zorlukları özellikle siz de hissetmektesiniz. Sizin vatanınız Almanya’dır, fakat birçoğunuz için aynı zamanda da Türkiye’dir." diyerek başladı.

Alman Bakan devamında Türkiye'nin ekonomik ve uluslararası arenada köşeye sıkıştırılması için adımlar atacaklarını duyurdu:

"TÜRKİYE'YE TEPKİ GÖSTERECEĞİZ"

"Bu nedenle size şunu söylemek istiyorum: Almanlarla Türkler arasındaki dostluk büyük bir hazinedir. Biz Türkiye ile iyi ilişkilerimizin olması için her zaman çaba sarf ettik, çünkü Almanya ile Türkiye arasında iyi ilişkilerin sizin açınızdan da önemli olduğunu biliyoruz.

Fakat şu anda Türkiye’de suçsuz Alman vatandaşları tutuklanmaktadır. Alman Hükümeti olarak tepki vermeden seyirci kalmamız mümkün değildir. Vatandaşlarımızı korumak zorundayız.

TÜRKİYE'YE EKONOMİK YAPTIRIM TEHDİDİ

Bu nedenle Alman Hükümetinin Türk siyaseti karşısındaki politikaları değişecektir. İşbirliğimizi ve özellikle Türkiye’ye yapılan ekonomik yardımları yeniden gözden geçireceğiz ve Avrupa’da da net bir tutum için girişimlerde bulunacağız.

ALMANYA'DAKİ TÜRKLERE GÜVEN VERME ÇABASI

Şunu bilmenizi istiyoruz ki, bunların hiç biri Türkiye’deki in­sanlara ve Almanya’da yaşayan Türkiye kökenli insanlara karşı alınan önlemler değildir.

Zira Türkiye ile Almanya arasındaki siyasi ilişkiler ne kadar zor olursa olsun, bizim için şu çok açıktır: Sizler, Almanya’daki Türkiye kökenli insanlar, Alman pasaportuna sahip olsanız da, olmasanız da, bizim bir parçamızsınız."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 7 yıl önce

Almanya kudurdunuz havalımanına başlayınca Türkiye elinizden geleni arkanızda koymayın şerefsizler alışmıştınız eskiden istediğiniz herşeyi hem yaptırıyordunuz hemde turkiyede elinizi kolunuzu sallayarak her pisliği yapıyordunuz geçti o devir şimdi yeni Türkiye var

Avatar
Fatih 7 yıl önce

sayin gabriyel insAllah sonunda kuyuya dusmezsiniz nicin ofgeniz fotocu ve pkk lilari turkiyeye karsi bizlerinde verdiyi vergi ile besliyor sunuz burda yasayan turkler uyandi cunku adam gibi bir basbakanimiz var onunicin her turk nasil haksizlik yapildigini biliyo kim seyi kandira mazsiniz iyilikden iyilik dogar

Avatar
mustafa siyami karaman 7 yıl önce

şimdi türkiyeye veryansın ediyorsunuz... sizin yaptiginiz çokmu edepliydi.. neticede almanyada 4 milyonun üstünde türk vatandası var ve türkiye basbakani bu insanlarda oy kullanacaklari icin secim öncesi alt tarafi secmenlerine hitap etmek istedi.ne vardi bu kadar abartacak..neticede adam bir siyasetci normaldi bu..meclis bsk yardimcisini dıs isleri bakanini sokak insaniymis gibi muameleye tabi tutmak sinir dışı etmek ülkenin secilmis liderine kufurler etmek karikaturlerini yapip terbiyesizligin daniskasini yapmak o çok övündüğünüz avrupa kültürüne uyarmiydi..? siz askerinize gorme izni vermedi diye ortalıgi kaldirdiniz. ülkenin liderine yapmiş oldugunuz muamele bunun yüz kat beteri degilmi. yillardir tepeden baktiginiz bu ulke kalkıniyor diyemi bu feryadiniz..siz utansaniz düşunurdunuz. bu insanlar en zor gunlerinizde yaninizda duracaklar diye koskoca bir imparatorlugu heba ettiler ülkeleri isgal edildi turlu zulümler gördüler sizin ýüzünüzden. yıllarca kurtuluş savaşı verdiler.. ýüz binlerce evlatlarini toprağa verdiler.. terbiyesizler,, nolduydu adamcağiz halkina hitap etseydi.. sizin derdiniz erdogan zira hasta adamı ayaga kaldirdi artik el pence divan durmuyor önünüzde. kurduğunuz terör örgütlerini de temizliyor tabiiki orta doğudaki pis çıkarlariniz icin kirli oynadıginiz kirli oyunlar artik tutmuyor..turkiye kadar tas düşsun üstünuze...kıbrista da cok gorduk biz sizin pis oyunlarinizi...az cekmedik elinizden..

Avatar
Cafer 7 yıl önce

Merhaba almanyadaki Türkler sizde onlara yaptirim uygulayın tüm paranizi çekip türkiyeye aktarmakla başliyabilirsiniz

Avatar
İhsan 7 yıl önce

Özal zamanında Almanya hakkında çok kısa ve öz bir söz söylemişti: "Almanlar bizim dostumuzsa düşmana ihtiyacımız yok."diye. Ben 50 yıldır içlerinde yaşadığım tecrübelerime, gördüklerime, duyduklarıma bakarak apaçık bir düşmanımızdır onlar diyorum. İşin en kötü yanı ise Türkiye'nin tutumudur. Onlar bize istediklerini yapar ve Türkiye'ye de istedikleri kanunları dayatır, teröristleri ve her türlü düşmanı destekler, Türkiye de herşeyi kabul eder. 2 şeye karşı çıkıp, arkadan 2 bin kazığı da kabullenip, bizlerin Türkiye'ye dönmesini onlarla bir olup engeller. Emeklilik hakkında olan yaptırımları ile Almanın kazığını Türkiye'de de yedik ve köleliğe, utanca devam edip, o korkunç ülkeye istemeye istemeye gitmek zorunda kalıyoruz.

Avatar
Îbrahim cekli 7 yıl önce

Almanlar avrupanin kaptani , turkiyeyi ve turk milletini sikistirmaya niyetlerini ap acik ortaya koydular! Biz hic vakit kaybetmeden ne yapabiliriz ? Mesele onlari birbirlerine dusurebiliriz , almanlarnan ticaretimiz cok yuksek tabi onlar daha cok mal satiyor bize bu ticareti baska bir ulkeye kaydirabiliriz , kime derseniz ´fransaya ´ nedé fransa cunku ezelden aralarinda buyuk bir cekisme var ve bu sunu getirir ´birbirlerine duserler'.

Avatar
Mekselinaşk 7 yıl önce

Artık karşınızda elpençe divan duran bir Türkiye yok! Reisimiz var evelAllah. Vatanını, dinini, milletini canıgönülden seven nice insanlar var. Teknolojik ve sanayi olarakta yine Reisimizin çabalarıyla belli bir düzeye geldik çok şükür milletimizde eskiye nazarak uyanışta var kimin eli kimin cebinde kime hizmet ediyor apaçık görebiliyor. Milletimiz ne gavura nede gavurun hizmetçisi olan malum her türlü terörist guruplarla birlik olup yürüyen adaletsiz efradada pabuç bırakmaz.

Avatar
Hakiki türk 7 yıl önce

Akıllı ol merkel siyasetini iyi yap zaten avrupa krizde seni kurtaransa sanayin,
Bak amerika arabalarına yüzde otuz bes vergi koydu türkiyede ambargoya alırsa sanayini bu yandan müsliman ülkeleride türkiyeyi takip ederse seni avrupada kurtaran bi ülke olamaz ekonomik olarak,reyisimizi'de fazla kızdırma bak katarla birlikte sanayini borçlarına kefik türkiyeye taşır aç kalırsın akıllı ol