Öne Çıkanlar fenerbahçe ahmet davutoğlu İstanbul rusya çatışma

Almanya Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun iki kere telefonda beklettiği sonra da konuşmadığı Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"TÜRKİYE'NİN AVRUPA'YLA BAĞLI KALMASINDAN YANAYIZ"

Türkiye’deki son gelişmeleri ele almak üzere salı günü Ankara’yı ziyaret edeceğini açıklayan Alman Bakan, "Biz Türkiye'nin Avrupa'yla bağlı kalmasından yanayız. Türkiye'nin çevresindeki ihtilaflara ve krizlere baktığım zaman Dışişleri Bakanı olarak şunu da söylemem lazım. Türkiye'nin Avrupa'yla bağlı kalmasına ihtiyacımız var." açıklamasını yaptı.

AB SÜRECİNİN ASKIYA ALINMASINI ELEŞTİRDİ

Steinmeier, "Türkiye'ye şimdi kapıyı kapatıp anahtarı atarsak, Türkiye'de yardım isteyerek Avrupa'ya bakan ve buradan destek almayı ümit eden bir çok insanı hayal kırıklığına uğratacağız. Bu nedenle, bence bu en akıllıca yol olmayacaktır." dedi.

"PKK DAHİL TERÖRİZMİN HER ÇEŞİDİNİ KINIYORUZ"

"Bu, Türk demokrasisinin kalbine yönelik bir saldırıydı. Çok şükür bu girişim kısa sürede başarısız kaldı. Kurbanlar için üzülüyoruz. O gece anayasayı ve demokratik kuruluşları korumak için büyük cesaret gösteren insanlara hayranlık duyuyoruz. PKK dahil terörizmin her çeşidini kınıyor ve hukuk devletinin tüm imkanlarıyla buna karşı mücadele ediyoruz. Bu bizim tutumumuzdur ve böyle de kalacaktır."

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Patriot 7 yıl önce

Bence Turkiye Almaniya ile Tarihi Muttefikliyini surdurmelidir Cunki Avropada Alamniya kadar Turkuyenin Guvene ceyi ikinci bir devlet yokdur bence