Öne Çıkanlar ışid KPSS HDP selahattin demirtaş türkiye erdoğan

Almanya eski Cumhurbaşkanı Türk kökenli askerleri övdü
Almanya'nın eski Cumurbaşkanı Christian Wulff görevde bulunduğu sırada "İslam Almanya'ya da aittir" sözüyle yoğun bir şekilde eleştirilmişti. Almanya'nın eski Cumurbaşkanı Christian Wulff, Almanya'da akredite olan Yabancı Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen toplantıda çok sayıda ülkede artan bir milliyetçiliğin görüldüğünü belirtti.

Eski Cumhurbaşkanı Wulff, "Kim, 'Almanya'da, Avrupa'da İslam'ı istemiyorum' derse, anayasaya karşı hareket etmiş olur" dedi.

Wulff ayrıca 2010'da sarf ettiği "İslam Almanya'ya da aittir" ifadesinin ardından ülkede yoğun tartışmalar yaşandığına işaret ederek şunlar söyledi;

 "Eleştiriler oldu. Bazıları Müslümanlar aittir ama İslam değil diye ifadeler kullandı. Hayır, 3 milyon Müslüman ülkemizde yaşıyorsa o zaman onlar bu ülkede dinleriyle birlikte aitler ve inançları, İslam din dersi, imamların yetiştirilmesi ve merkezi yerlerdeki camileriyle buraya dahiller" 

BU KADAR ÇOK TÜRK KÖKENLİ ASKERİMİZ OLMASAYDI...

Bu kadar çok Türk kökenli askerimiz olmasaydı ordumuz bu kadar etkin olmazdı. Medyada, kültür alanında çok sayıda Müslüman göçmen aydın ülkemizi savunuyor ve temsil ediyor"
 açıklamasını yaptı.


Camiler Müslümanların paralarıyla yapıldı

Wulff, Almanya'daki camilerin finansmanı konusunda görüşlerini dile getirerek, ülkedeki çok sayıdaki caminin Müslümanların maaşlarından tasarruf ettiği paralarla inşa edildiğine dikkati çekti.

ESED'İN YERİ YOK

Eski Cumhurbaşkanı ayrıca "Suriye’de kalıcı bir barışın sağlandığı çözümde Esed’in yeri yok"  açıklamasını yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.