Öne Çıkanlar MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C Sözleşmeli Bordo Bereli

Almanya sığınmacıların parasına çöktü!

Danimarka’nın çıkardığı ‘mücevher yasası’nı bugüne dek hiçbir zaman uygulamamış olmasının yankıları sürerken, benzer bir yasayı uygulamaya koyan Almanya’nın iki eyaletinde sığınmacıların yüz binlerce euro’suna el koyulduğu açıklandı.

349 BİN 438 EURO 97 CENT

Almanya’da Sol Parti’nin soru önergesine hükümetin verdiği yanıta göre, güvenlik güçleri 2015 yılı içerisinde ülkeye gelen gelen sığınmacıların 349 bin 438 Euro ve 97 Cent’ine el koydu.

SINIRDIŞI MASRAFLARI İÇİN KULLANILACAK

Bild gazetesi, sığınmacıların üstlerinin aranması sırasında bulunan ve el konulan paraların, göçmenlerin Almanya’daki ikametleri sırasında ortaya çıkacak masraflar ile sınırdışı edilmeleri durumunda geri dönüş harcamaları için kullanılacak.

Almanya’nın Bavyera eyaleti, kamplara kayıt için gelen sığınmacıların 750 euro’nun üzerindeki para ve değerli eşyalarına el koyma kararı almıştı. Benzer bir uygulamayı hayata geçiren Baden-Württemberg eyaleti ise sığınmacıların üzerindeki 350 Euro’yu aşan paraya el koymaya başlamıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.