Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

American dergisinden Obama'ya Türkiye tepkisi

The American Interest dergisi verdiği haberde ABD Başkanı Barack Obama'nın tutarsız politikası nedeni ile Rusya'nın Ortadoğu siyasetinde önemli bir rol oynadığını ve Türkiye ile yeniden kurulan ilişkilerin sadece Washington'un değil, aynı zamanda NATO'nun da bir problemi olduğunu yazdı.

TÜRKİYE'Yİ ABD'YE YABANCILAŞTIRDI

Obama'nın Suriye politikasının Amerika'nın çıkarlarına zarar verdiğini yazan yazar, Moskova'nın Washington'un kararsızlığından faydalanarak İran ve Türkiye ile karlı bir ticari ilişki kurduğunu yazdı. Yazıda ayrıca Rusya'nın NATO'ya ciddi bir yara verdiği ve Türkiye'nin Batı'ya özellikle de ABD'ye yabancılaştırdığı belirtildi.

The American Interest Dergisinde yayınlanan makalede, "Suriye'de birçok zorlu problem var ve alternatifleri az, ancak Obama'nın Suriye politikası en kötülerinden birisi ve en üzücü örneklerden birisi olarak uzun yıllar boyunca dünya siyasi arenadaki yerini alacak." ifadesi yer aldı.

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.