Öne Çıkanlar Şırnak milletvekilleri haber botu bokunda boğul dişte beyazlama boğaziçi tercüme

Arap Birliği'nden garip çağrı!

"GERÇEK BİR İRADE(!)" VURGUSU

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, yaptığı yazılı açıklamada, ateşkes mutabakatının ilan edilmesine, siyasi çözüm aşamasına geçişi sağlayacak gerçek bir iradenin eşlik etmesi gerektiğini kaydetti.

"ULUSLARARASI BİR GÖZLEM OLMALI"


Mutabakatın devam etmesinin garantör ülkelerin buna uymasına bağlı olduğunu vurgulayan Ebu Gayt, tarafların mutabakata uymasının sağlanması ve bu önemli gelişmenin taraflardan birinin değil, Suriye halkının yararına olacağının kesinleşmesi için uluslararası gözlem talep etti.

Ebu Gayt, mutabakatın ülkenin demografik yapısının değiştirilmesi için kullanılmasına karşı uyarıda da bulundu.

NE OLMUŞTU?

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de çatışan taraflar arasında ülke genelinde 30 Aralık saat 00.00 itibarıyla ateşkese gidilmesi hususunda bir mutabakata varıldığını duyurmuştu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Suriye ihtilafının kapsamlı siyasi çözümü yolunda rejim ve muhalefet arasında görüşmelerin başlatılması, şiddete son verilmesi ve insani yardımların yapılabilmesi amacıyla uzun zamandır yoğun bir çalışma yürütüldüğü belirtilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.