Öne Çıkanlar fenerbahçe ahmet davutoğlu İstanbul rusya çatışma

Avrupa alarmda! Sınırda kontroller artırıldı, Abdeslam Salah her yerde aranıyor

Cuma gecesi Paris'te yaşanan terör saldırıların ardından Avrupa terör endişesiyle alarma geçti. Almanya - Fransa sınırlarında 24 saat denetimler her iki ülkenin güvenlik güçleri tarafından sınır kapılarında şüpheli araçlar aranıyor. Cumartesi sabahı saat 3.00 sıralarında başlayan sınır kontrolleri aralıksız devam ediyor.
Paris terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 132'ye yükseldi. Paris katliamına katıldığı ve planladığı öne sürülen Belçika vatandaşı olan terörist Abdeslam Salah(29) her yerde aranıyor. Abdeslam Salah'ın 1,75m. boyunda, kahverengi gözlü, tehlikeli olduğu açıklandı. Polis aranan teröristi görenlerin acilen en yakın polis merkezine ihbar edilmesini istedi.

Almanya ile Fransa arasında trafiğin en yoğun olduğu sınır kapısı Kehl-Strasbourg kentlerini birleştiren Ren nehri üzerindeki Avrupa köprüsünde seyahat edenler denetim nedeniyle uzun müddet sınırda beklemek zorunda kalıyor.

Pazar günü Fransa, terör saldırısında hayatını kaybedenler için meydanlarda buluştu. Merkez meydanlarında ölenler için çiçekler, mesajlar bırakılıp mumlar yakıldı. Fransa'da silahlı askerler kentlerin kritik noktalarında caddelerde devriye gezmeye başladı. Özellikle resmi binalar, meydanlar, gar, havaalanı, alışveriş caddelerinde güvenlik hat safhada. Avrupa'da önümüzdeki hafta başlayacak Noel pazarların kurulmasıyla kalabalık içinde polis ve askerlerin devriye gezerek asayişi sağlaması 2016 yılına kadar devam etmesi bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.