Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu Robert Hockett Belçikalı Libeert Aykurt Nuhoğlu

Avrupa Birliği'nden Trump'a acil zirve çağrısı!
AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile Avrupa Konseyi Başkanı Jean-Claude Juncker, ABD'nin 45. başkanı Donald Trump'a tebrik mesajı gönderdi. 

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile Avrupa Konseyi Başkanı Jean-Claude Juncker ABD'nin yeni Başkan Donald Trump'a en kısa sürede AB'yi ziyaret etmesi çağrısı yaptıkları mektupta Cumhuriyetçi başkanı zaferinden dolayı kutladı. 

Mektupta AB ile ABD arasındaki yakın iş birliğinin önemi vurgulanarak yapılacak görüşmelerin 'AB ile ABD'nin gelecek 4 yıldaki ilişkilerinin rotasını' belirleyeceği belirtildi. 

Mektupta 'AB ile ABD arasındaki stratejik ortaklık, ortak değerlerimiz olan özgürlük, insan hakları, demokrasi ve pazar ekonomisine inanç üzerinde temellenmiştir'denildi.

Diğer taraftan AB ve ABD arasındaki iş birliğinin, iklim değişikliği ve güvenlik tehditlerine verilecek yanıtlardaki ortak çabaların ve Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması (TTIP) hakkında devam eden görüşmelerin üzerindeki önemi vurgulandı.

Juncker ve Tusk mektupta "Bizim güçlü ve istikrarlı kalmamızı sağlayan bağları koruma konusunda hiçbir çabadan kaçınmamalıyız' ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aydın 7 yıl önce

Görüşme nedenleri bahane asıl sebep Türkiye bizi şikayet edecekler aga babalarına.