Öne Çıkanlar rusya çatışma fenerbahçe ahmet davutoğlu haber

Avrupa ülkesi dertli: "Akıl verme tank ver"

Münih'te düzenlenen Uluslararası Güvenlik Konferansı kapsamında konuşan Polonya Başbakanı Morawiecki, "Daha çok tanka ve daha az analiz merkezine ihtiyaç duyuyoruz, analiz merkezlerinin sayısı yeterli" dedi ve bu silahların ‘DEAŞ ya da Rusya gibi konvansiyonel bir rakiple mücadelede önemli' dedi.

"GÜVENLİK KONUSUNDAKİ GÖREVLER YERİNE GETİRİLMELİ"

Morawiecki, "Avrupa'da güvenlikten bahsettiğimiz zaman, Rusya konusunun uzun süredir Avrupa Birliği'nin (AB) yetki alanından çıkarak tüm Avrupa'nın ve NATO'nun önünde durduğunun farkında olmamız gerekir" açıklamasını yaptı ve tüm NATO ülkelerinin, gayrisafi yurt içi hasılalarının yüzde 2'sini savunma giderlerine ayırma taahhütlerini yerine getirmesini talep etti. 

POLONYA'NIN RUSYA VE DEAŞ ENDİŞESİ

Polonya, bir süredir Rusya'nın saldırısına maruz kalma ihtimalinden söz ediyor ve bu çekincesini her fırsatta dile getiriyor. Rusya ile ilişkilerin gerginleşmesi üzerine Polonya, Rusya'ya karşı 35 bin kişilik bir paramilis gücü kurmaya da karar vermişti. Polonya DEAŞ'tan da aynı şekilde dert yanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.