Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Avusturya'nın yeni Cumhurbaşkanı belli oldu

Avusturya'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerini sol görüşlü Alexander Van der Bellen kazandı.

AFP'nin haberine göre, yapılan projeksiyonlar, seçimlerin ikinci turunu Yeşiller Partisi'nin desteklediği bağımsız aday Bellen'in kazandığını ortaya koydu.

Yüzde 56.3 oy alan Bellen'in, yüzde 46.4 oy alan aşırı sağcı rakibi Norbert Hofer'i geçtiği belirtildi.


(Alexander Van der Bellen)


HOFER YENİLGİYİ KABUL ETTİ

Kesin sonuçlar henüz açıklanmadı. Ancak aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin adayı Hofer'in kampanya yöneticisi de yenilgiyi kabul ettiklerini açıkladı. Rakibini Facebook'ta yayımladığı mesaj ile tebrik eden Hofer, "inanılmaz üzgün" olduğunu belirtti.

HOFER "TÜRKİYE AB'YE GİRERSE BİZ ÇIKARIZ" DEMİŞTİ



(Norbert Hofer)

Göçmen karşıtı açıklamalarıyla bilinen Hofer, geçen hafta yaptığı açıklamada, Türkiye'nin AB'ye katılması ya da Brüksel'in daha merkeziyetçi bir politika izlemesi halinde, Avusturya'nın AB'den çıkıp çıkmamasını referandum ile halka soracağını belirtmişti.

HOFER KAZANSA BİR İLK OLACAKTI

Adaylardan Hofer seçimi kazansaydı, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana, Avrupa'da seçilen ilk aşırı sağcı devlet başkanı olacaktı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.