Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Ay'da duydukları sesin sırrı ortaya çıktı
1969'da Ay'ın karanlık tarafına yolculuk yapan Apollo 10 mürettebatının, yıllar sonra ortaya çıkan ses kayıtları tartışma konusu oldu.

Kayıtlara göre mürettebat, Dünya ile bağlantıyı kaybettiği sırada "tuhaf bir müzik" duymaya başladı.

Kayıtların ortaya çıkmasının ardından "Bu duyulan uzaylıların sesi mi" tartışmaları başladı. Ancak uzmanlar, bu seslerin Apollo 10 mekiği içindeki astronotların olduğu kontrol modülü ile Ay modülü arasındaki radyo dalgalarının karışmasından kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

ABD’nin Apollo uzay projesi kapsamında Ay yüzeyine ikinci kez insan gönderdiği Apollo 10 göreviyle ilgili ses kayıtları kafaları karıştırmıştı.

Neil Armstrong’un Ay’a ilk ayak basan insan olarak tarihe geçtiği Apollo 11’den iki ay önce gerçekleşen Apollo 10 görevinde, astronotların Ay’ın ‘karanlık bölgesinde’ gizemli bir müzik sesi duydukları ortaya çıkmıştı.

Apollo 10 ekibi, Ay’ın ‘karanlık tarafına’ geçtiğinde, dünya ile yaklaşık bir saat irtibatları kesildi. İşte bu sırada, müzik sesine benzer bir ses duyuldu.

Bu durum üzerine astronotlar arasında şöyle bir konuşma geçti:

-Bunu duydunuz mu? Şu ıslık gibi sesi?

-Vuuuuu!

-Uzaydan geliyor gibi

 -Tuhaf olduğu kesin

-İnanılmaz. Bunu bildirmemiz gerekir mi?

-Bilmiyorum. Bir düşünelim

O SESİN SEBEBİ



Ses kayıtlarının ortaya çıkmasından Science Channel, Bilim Kanalı'nda hazırlanan ve önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan bir programda konuşan uzmanlar, bu seslerin zannedildiği gibi "uzaylı sesleri" değil, muhtemelen Apollo 10 mekiği içindeki astronotların olduğu kontrol modülü ile Ay modülü arasındaki radyo dalgalarının karışmasından kaynaklandığını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.