Öne Çıkanlar eray ucuzal şişme çadır trudeau çanakkale savaşında mustafa kemalin rolü zaman aşımı

Barzani'den İran'ı çıldırtacak hamle...
İ-KDP, bu adımın İran’a karşı bir savaş ilanı olmadığını ancak silahlı güçlerine bir saldırı durumunda kendilerini savunacaklarını duyurdu.Mesut Barzani, kendisini devirmeye çalışan İran'a sürpriz bir karşılık verdi. İran Kürdistan Demokrat Partisi (İ-KDP) Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Şerefi, kendilerine bağlı Peşmerge güçlerini İran'ın iç kesimlerine göndereceklerini açıkladı. Şerefi, Peşmerge'nin halkın içinde olması ve irtibatın kesilmemesi için güçlerini ileriki süreçte İran'ın iç kesimlerine göndereceklerini belirterek, “Halkımıza daha yakın olmak için Peşmerge güçlerimizi İran'ın iç kesimlerine göndereceğiz ancak bu bir savaş ilanı değildir. Yeni bir eylem taktiği diyebiliriz. Eğer güçlerimize bir saldırı söz konusu olursa çok doğal bir şekilde kendilerini savunacaklar” dedi.

SINIRDA NEVRUZ KUTLAMASI

Nevruz kutlamalarını 20 yıllık aranın ardından İran-Irak sınırında düzenlediklerine dikkati çeken Şerefi, “İ-KDP olarak aradan geçen 20 yıldan sonra ilk defa Irak-İran sınırına yakın kontrolümüzdeki bölgede Nevruz Bayramı'nı kutladık. Etkinliğin burada yapılmasının nedeni, orada konuşlanan Peşmerge güçlerimiz ve halkımız arasındaki bağları güçlendirmekti. İran'daki halkımıza yanlarında oldukları mesajını vermek için o bölgede Nevruz Bayramı'nı kutladık” diye konuştu. İ-KDP Genel Sekreteri Mustafa Hicri de önceki gün Irak-İran sınırındaki Nevruz kutlamasında yaptığı açıklamada Peşmerge güçlerini, silahlı mücadele başlatmak için İran'ın iç kesimlerine göndereceklerini belirtmişti.

İRAN ORDUSU BOMBALADI


İran ordusu geçtiğimiz 2015 Mayıs'ında İ-KDP'nin PKK ile çatıştığı Kelaşin, Xinere ve Seker bölgelerini karadan bombalamıştı. İki taraf arasındaki gerginlik, İ-KDP'nin İran sınırındaki Kelaşin bölgesine üs kurmak istemesiyle başlamıştı. Erbil'de yaşayan İ-KDP Yöneticisi Muhammet Salih Kadiri, PKK militanlarının, “Peşmergelerine saldırdığını” ve çıkan çatışmalarda 2 üyelerinin öldürüldüğünü söyledi. Kadiri, “Bölgede kalmaya devam ettiğimiz için, PKK, bu sabah Peşmergelerimize saldırdı. 2 arkadaşımız şehit oldu. Biz de kendimizi savunmak zorunda kaldık” ifadelerini kullanmıştı.

Yenişafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.