Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Barzani: TSK'dan habersizim!

ABD'nin Kürtleri kullandığı yönündeki iddialara yanıt veren Barzani "Amerika Kürtleri kullanmıyor çünkü biz onlar için değil kendimiz için savaşıyoruz.

Yardımlarını da memnuniyetle karşılıyoruz" dedi. Anlaşma doğrultusunda peşmergenin Musul'a girmeyeceğini belirten Barzani, Başika'nın IŞİD'den geri alınması için başlatılan harekatta, Türkiye'nin topçu atışıyla kendilerine destek verdiğinden haberi olmadığını söyledi. Barzani, "Türkiye'nin ağır silahlarının Başika'ya (harekata) dahil olduğuna dair bir bilgim yok" diye konuştu. Hekim ise "IŞİD'le mücadelemize Türkiye'nin destek vermesini istiyoruz ama Bağdat'ın onayıyla. Türk askerleri Bağdat'ın rızası dışında geldi. Bu yüzden çekilmelerini istedik" ifadelerini kullandı. Hekim ayrıca, "IŞİD'e karşı mücadele bir Irak savaşıdır ve hiçbir ülkenin kimin katılıp kimin katılmayacağına karar verme hakkı yoktur" dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.