Öne Çıkanlar chp komplohaber devlet bahçeli Almanya bahçeli

Başbakan Kürtler için tedirgin!
" Türkiye Avrupa'ya girmekten çok çok uzak" yorumunu tekrarlayan Michel, barış sürecinin dondurulmasının ardından, özellikle Kürt toplumunun durumu için tedirginlik yaşadığını söyledi. Vize serbestisiyle alakalı "Onun hiçbir garantisi yok." ifadelerini kullanan Michel, bu konuda Türkiye'nin yapması gerekenleri henüz tamamlamadığını söyledi.

Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecini değerlendiren Başbakan Charles Michel, "Bu işin net şekilde tanımlanış etapları var, basamakları atlamamak lazım." dedi. Michel vize serbestisine ilişkin de "Bu konu şu anlık ortada. Sonuç alınacağına dair hiçbir garanti yok. Türkiye'nin yerine getirmesi gereken şartlar var ve bunların şu an tamamladığı söylenemez." ifadelerini kullandı. Kopenhag kriterlerini hatırlatarak "insan hakları, hukuk devleti, azınlıklar" vurgusu yapan Belçika başbakanı, bölgede yaşanan ifade özgürlüğü sorunları ve barış sürecinin askıya alınmasının ardından doğan atmosferden dolayı yaşadığı tedirginliği gizlemeyeceğini ifade eden Michel, özellikle bölgede yaşayan Kürt toplumu için kaygılandığını aktardı.

Türkiye ile yeni fasılların açılmasına da olumlu baktığını söyleyen Michel, "Bu fasıllar ekonomi gibi, hukuk devleti gibi, insan hakları gibi bazı konularda teferruatlı bölümler içeriyor. Bu manada bu fasıllar diyalog ortamlarının oluşmasına önayak olacaktır." dedi.

Belçika'nın Türkiye'deki kamplara yaptığı yardımı artırmayacağını da ifade eden Michel Ankara'nın kaçak göçmen hadisesi ile başlattığı mücadelenin meyve vermesi halinde Belçika'nın desteğini artırmayı gündemine tekrar alabileceğini söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 8 yıl önce

Çok endişeliysen bi kısmını sana yollayalım