Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Başbakan Yıldırım'dan işadamlarına çağrı
İşte o konuşmadan satır başları

Şüphesiz işadamlarımızın bölgeye gösterdiği ilgi Tatar yetkililerinin yaptıkları destek ve teşviktendir. Tataristan'a yatırımlarda duraklama olmadı.Yatırımcılar güvendiği yerlere gider. Rusya ile ilişkilerin normalleşme sürecine girmesi ile beraber Tataristan'da ticaret daha da büyüyecek. 500 milyon doların üzerindeydi ancak geçen yıl düşük kaldı. Umarım daha üst seviyelere çıkarırız.

TATAR ŞİRKETLERİNİ TÜRKİYE'YE BEKLİYORUZ

Tataristan 3 katından fazla üretim yapıyor. Rusya içinde ikincilikten sekinciliğe kadar yaptığı işlerde bir konumu var. Tataristan'ın ne kadar gelişmiş olması o kadar önemlidir ilişkilerimiz açısından. Sadece Türk yatırımlarının burada olması yetmez. Tatar şirketlerini de Türkiye'ye bekleriz. Bunun için her türlü imkan mevcuttur. Özellikle enerji başta olmak üzere Rusya ile büyük projeler gerçekleştiriyoruz. Tataristan bunlarda yer alabilir. Minnikhanov, 15 Aralık'ta Türkiye'ye gelecek.

RUSYA İLE İLİŞKİLERİ GELİŞTİRECEĞİZ

Rusya ile 2023'e kadar 100 milyar dolarlık bir çalışma hedefimiz var. Aslında 38 milyar doları görmüştük. Bu hedef hala geçerli olabilecek bir hedeftir. Dün Rusya Moskova'daydık. Orada Medvedev ve Putin'le görüşmeler yaptık. İlişkileri gözden geçirdik. Yeni dönemin kalkınma refah bakımından uygun şartların olduğu konusuna vardık. Karadeniz'i çevreleyen Rusya ve Türkiye her bakımdan ilişkileri geliştirecek. Sadece enerji değil, savunma, uzay, tarım, turizm gibi birçok sektörü kapsayacak şekilde hem çeşitlendireceğiz, hem geliştireceğiz. Bunun altyapısı var. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.