Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Başbakan Yıldırım Pence ile görüştü

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Yıldırım, askeri ve güvenlik alanında önemli uluslararası forumlardan biri sayılan Münih Güvenlik Konferansı marjında ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüştü.

SON GÜNLERDE TEMASLAR ARTTI

Görüşmede, iki ülke hükümetleri arasında son günlerde artan ikili temaslara da işaret edilerek, dost ve müttefik Türkiye ve ABD arasında ortaklık ilişkilerinin önemi konusundaki anlayış birliğinden duyulan memnuniyetin dile getirildiği, bu ilişkileri güçlendirme konusundaki kararlılığın bir kez daha vurgulandığı aktarıldı.

Yıldırım ile Pence arasındaki görüşmede, ABD'yle ikili ve NATO çerçevesindeki askeri ve güvelik ilişkilerinin ele alındığı, terörle mücadelede fikir birliği ve ortak hareketin önemi üzerinde durulduğu belirtildi.

"FETÖ İADE EDİLİRSE İLİŞKİLERDE YENİ BİR SAYFA AÇILIR"

Görüşmede, Yıldırım'ın terör örgütü FETÖ ile mücadele ve lideri Fetullah Gülen'in iadesi konusunda yeni ABD yönetimiyle her türlü işbirliğine hazır olunduğunun altını çizdiği, bu konudaki beklentilerin ABD yönetimince karşılanmasının ilişkilerde yeni bir sayfa açacağından bahsettiği bildirildi.

FETÖ GİBİ DEAŞ'LA MÜCADELEDE DE ORTAK İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Başbakan Yıldırım'ın, FETÖ'den bir farkı olmayan DEAŞ gibi radikal örgütlerle mücadelede de Türkiye ve ABD'nin birlikte hareket etmesi gerektiğine işaret ettiği kaydedildi. Görüşmede Yıldırım'ın, Suriye'deki istikrarsızlığa kalıcı bir çözüm bulunması ve bölgenin PKK/PYD dahil her türlü terörden arındırılması konusunda iki köklü müttefik olan ABD ve Türkiye'nin tam uyum içinde çalışmaları gerektiğini vurguladığı ifade edildi.

PENCE: BİZ HAZIRIZ, BU KONULARI CİDDİYETLE ELE ALIYORUZ

ABD Başkan Yardımcısı Pence'in, yeni ABD yönetiminin de Türkiye ile ilişkilerde yani bir başlangıç yapmayı arzu ettiğini, terörle mücadeleden bölgesel işbirliğine her konuda Türkiye ile yoğun olan diyaloğun daha da geliştirilerek sürdürülmesine hazır olduklarının altını çizdiği belirtildi. ABD Başkan Yardımcısı Pence'in Başbakan Yıldırım'ın dile getirdiği her konuyu ciddiyetle ele almakta olduklarını kaydettiği bildirildi.

TRUMP'TAN ERDOĞAN'A SELAM

Pence'in görüşme sırasında, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a selamını ilettiği de belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.