Öne Çıkanlar chp komplohaber devlet bahçeli Almanya bahçeli

Belçika Valisi'den çirkin teklif!
Belçika basınına göre Batı Flandre valisi Carl Decaluwe, polisin pazar gecesi bir limanda 40 yasa dışı sığınmacıyı yakaladığını belirterek bu tür operasyonları destekledi.

Böylece Belçika'da, Fransa'nın Calais bölgesindeki gibi bir kamp kurulmasının önüne geçildiğini savunan Decaluwe halktan sığınmacılara yardım etmemesini, özellikle de yiyecek vermemesini istedi.

Vali Decaluwe, "Yardım ederseniz daha fazlası gelecektir" ifadesini kullandı. Batı Flandre valisi Carl Decaluwe'nin bu çağrısına tekpi gösteren bir papaz, "Valinin söyledikleri karşısında şaşkına döndüm. İnsanları kendi başlarına tek edemezsiniz. Eğer onlara yiyecek vermezsek, daha çok sorun yaşanır" dedi.

Avrupa sığınmacı politikası nedeniyle uzun süredir eleştirilirken, bazı ülkelerdeki ilginç çıkışlar da dikkati çekiyor.

Belçika İçişleri Bakanı Theo Francken de geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, "Sığınmacılar denize dökülmeli. Boğulmaları umurumda değil" açıklaması yapmıştı.

BELÇİKALI BAKAN: SIĞINMACILAR DENİZE DÖKÜLMELİ

Yunanistan Göç Bakanı Ioannis Mouzala, geçen hafta Belçikalı mevkidaşı Theo Francken'in bir toplantıda kendisine, "Sığınmacıları denize geri dök. Üzgünüm ama boğulup boğulmamaları umurumda değil" dediğini iddia etmişti. Francken ise bu iddiayı yalanlamıştı.

ALMAN IRKÇI LİDER: SIĞINMACILARI POLİS VURSUN

Almanya İçin Alternatif (AfD) partisi lideri Frauke Petry de "yasadışı yollarla ülkeye giren sığınmacılar gerekirse polis tarafından vurulsun" önerisinde bulunmuştu. Tepkiler sonrası ırkçı lider Frauke Petry sözlerini şu şekilde düzeltmişti: "Polis çocukları değil, kadınları vursun."Danimarka da sığınmacıların 10 bin krondan (4 bin 400 lira) fazla para ve ziynet eşyasına el konulmasına karar vermişti.Benzer uygulamalar, İsveç ile Almanya'nın Bavyera ve Baden-Württemberg eyaletlerinde de yapılıyor.

2017'YE KADAR 3 MİLYON SIĞINMACI

Avrupa'ya 2015 yılında çoğu Suriyeli ve Iraklı bir milyon sığınmacı giriş yapmıştı. Gerekli önlemlerin alınmaması halinde 2017 sonuna kadar bu sayının 3 milyonu geçmesi bekleniyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.