Öne Çıkanlar rusya flaş haber Fenerbahçe başakşehir halk TV kimin Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz

BM'den flaş Filistin-İsrail kararı!

İsrail'in işgali altındaki Filistin topraklarında yasa dışı tüm yerleşim faaliyetlerini "derhal ve tamamen" durdurmasını talep eden karar, BM Güvenlik Konseyi'nde ABD'in ilk kez çekimser oy kullanılması ile kabul edildi.

Oylama çarşamba günü Mısır tarafından BMGK'ya sunuldu. Daha sonra yine Mısır'ın talebi üzerine ertelendi. Bu sefer de karar tasarısına destek veren Yeni Zelanda, Malezya, Venezuela ve Senegal tarafından BMGK'ya getirilerek oylandı.

İsrail'in işgali altındaki Filistin topraklarında yasa dışı tüm yerleşim faaliyetlerini "derhal ve tamamen" durdurmasını talep eden karar, 14 oyla BMGK'da kabul edildi. ABD ilk defa çekimser oy kullandı.

İSRAİL'DEN İLK TEPKİ 

ABD'nin tasarıyı kabul etmesi sonrasından İsrail'den ABD'ye tepki geldi. İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, “Bu yerleşimlere karşı bir tasarı değil, bu İsrail karşıtı bir tasarı. Yahudi halkına ve Yahudi devletine karşı bir tasarı. ABD basit şekilde Ortadoğu’daki tek dostunu terk etti” açıklamasını yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.